• Štvrtáci v planetáriu

          • Ak chcete zistiť viac o oblohe nad nami, prezradíme Vám miesto, kde uvidíte hviezdy aj za bieleho dňa. Hvezdáreň a planetárium v Prešove je skutočne vhodnou voľbou. Táto inštitúcia sa zameriava na popularizáciu a šírenie poznatkov astronómie medzi verejnosťou.

            16. januára naši štvrtáci navštívili spomínané planetárium, oboznámili sa so slnečnou sústavou a jednotlivými planétami. Aj počas vyučovacích hodín prírodovedy nadobúdali vedomosti o vesmíre a vytvárali pekné modely slnečnej sústavy v priestore alebo na ploche. Formou exkurzie mali možnosť absolvovať pútavý náučný program, ktorý ich veľmi zaujal i obohatil. Veríme, že sme v danom planetáriu neboli poslednýkrát.

            Mgr. Martina Gajdošová

            Fotogaléria

        • Rebríček INEKO – naša škola je najlepšia v okrese...
          • Rebríček INEKO – naša škola je najlepšia v okrese...



          •      Agentúra INEKO zverejnila rebríček škôl, v ktorom sa odrážajú dosiahnuté výsledky v dlhšom časovom horizonte, pričom v prípade ZŠ do hodnotenia vstupujú výsledky Testovania 9, Testovania 5 a mimoriadne výsledky žiakov v súťažiach.
            Naša škola sa v rámci Prešovského kraja umiestnila na 25. mieste zo 409 škôl, čím sme predbehli všetky vidiecke školy, a tak sme sa stali najlepšie hodnotenou vidieckou školou v PO kraji.  
            Avšak v tomto rebríčku nie je pred nami žiadna iná škola zo Sabinovského okresu,  čím sme svojimi výsledkami pokorili aj mestské školy a vedieme rebríček škôl okresu Sabinov.
            Chcem sa za to poďakovať všetkým učiteľom, žiakom i rodičom! Veríme, že v tomto trende budeme naďalej pokračovať.

             

          • Poďakovanie za dar

          • Milí žiaci, rodičia a priaznivci folklóru! Dovoľte nám, predstaviť Vám nových členov našej krojovne - krpce, ktoré sme zakúpili pre deti do folklórneho krúžku. Veľká vďaka patrí Kultúrnej komisii v obci Brezovica, ktorá svojou charitatívnou činnosťou z každoročnej zbierky podporila aj nás DFS Briezku a pomohla nám zakúpiť tieto krasoty. Veľká vďaka!   

            Vrabľová J., Štefčáková J., Duda R.

        • Zmeny vo výške poplatkov.
          • Zmeny vo výške poplatkov.

          • Z dôvodu enormného navýšenia cien Obecné zastupiteľstvo v Brezovici schválilo všeobecným záväzným nariadením (VZN) navýšenie príspevkov na čiastočnú úhradu v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach s účinnosťou od 1.1.2023 nasledovne:

            Príspevok v MŠ:  8 € mesačne

            Príspevok v ŠKD: 7 € mesačne

            Príspevok v CVČ: 3 € mesačne


            Ministerstvo školstva zavádza s účinnosťou od 1.1.2023 nové finančné pásma na určenie výšky poplatkov na stravovanie. Obecné zastupiteľstvo v Brezovici schválilo prostredníctvom VZN 1. finančné pásmo ( najnižšie možné ceny bez režijných poplatkov):

            Dieťa v MŠ: 1,70 €

            Žiak 1. stupňa: 1,30 €

            Žiak 2. stupňa: 1,50 €


            Celé znenie VZN v prílohe.