• Škola hrou

          • V našej triede 3.A sme sa snažili učiť sa aj ináč ako len sedením v laviciach a počúvaním. Chceli sme, aby naše učenie bolo efektívnejšie, zaujímavejšie, pútavejšie, a aby prispelo k trvalým vedomostiam. Preto sme na hodinách využívali rôzne moderné metódy a formy učenia. A darilo sa nám veru dobre. Svedčia o tom aj priložené fotografie.

            Mgr. Eva Sobotová

            Fotogaléria

          • Švihadlový maratón pre 1. stupeň

          • V stredu 28.6.2023 sa uskutočnil 2.ročník Švihadlového maratónu, ktorý sme napriek nepriaznivému počasiu realizovali v telocvični našej školy. Deti hravo zvládli súťažnú disciplínu a podali vynikajúce výkony. Spomedzi dievčat vynikla Elena Sabolová, žiačka 4.ročníka s počtom skokov 420. Chlapcov najlepšie reprezentoval Emil Ďurica, žiak 3.B s počtom skokov 312. Títo žiaci boli odmenení špeciálnou cenou.

            V jednotlivých kategóriách sa umiestnili:

            1-2.ročník:

            1.miesto- Nela Šašalová       2.miesto- Nikola Huňadyová      3.miesto- Filip Lutz

            3-4.ročník:

            1.miesto- Zoe Tomiskinová      2.miesto- Sofia Huňadyová       3.miesto- Anna Mária Červeňaková

            Všetkým ďakujeme za účasť a veríme, že o rok nás bude oveľa viac a možno aj prekonáme dosiahnuté rekordy.

            Inkluzívny tím

          • Koncoročný výlet 1. - 3. ročník

          • Odmenou za celoročnú snahu a námahu nám bol koncoročný výlet do ZOO v Košiciach. Počasie nám prialo, a tak nás aj zvieratká vítali vo svojich výbehoch.

            Domov si každé dieťa odnieslo malú spomienku v podobe darčeka a pekné spomienky na prežitý deň.

            Mgr. E. Sobotová, Mgr. G. Hrickaninová

            Fotogaléria

          • Hravo do škôlky - dobrovoľnícky projekt

          • V mesiaci jún sa žiaci 9. ročníka s triednou učiteľkou Erikou G. venovali projektu, do ktorého sa zapojili cez Platformu dobrovoľníckych centier a organizácií a získali financie vo výške 200 eur na realizáciu.

            Úlohou projektu bolo zvoliť si nejakú komunitu a svojou dobrovoľníckou činnosťou jej poslúžiť. Na podnet p. zástupkyne Ivetky Š. sme pre našich žiakov MŠ vytvorili maľovaný chodník v areály školy pod Názvom: Hravo do škôlky. Byrokratické záležitosti za nás riešila p. učiteľka Peťka V., ktorá nám ponúkla zapojiť sa do tohto projektu. Značnú pomoc nám prejavil aj p. Peťo Bujňák Kašin, ktorý nám zabezpečil farby (väčšinu aj zasponzoroval, lebo to nie je lacná záležitosť, a tých 200 eur by nám nestačilo) a rovnako sa zapojil aj do maľovania človeče a niektorých "detských skákačiek". Len pre zaujímavosť, minuli sme vyše 30 kg farby a asi 8 litrov riedidla, k tomu štetce, valčeky...

            Slávnostné otvorenie Hravého chodníka sa konalo v utorok 27. júna za prítomnosti žiakov MŠ a 9. ročníka, p. učiteliek, vedenia školy a p. starostu Jožka Hodošiho, ktorý spolu so škôlkarmi prestrihol symbolicky pásku a aj si zaskákal škôlku :-)

            Chceme poďakovať všetkých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do realizácie tohto projektu. Členom DHZ ďakujeme za vyčistenie chodníka od blata po návalovom daždi.

            Veríme, že Hravý chodník bude robiť radosť nielen škôlkarom, ale aj iným žiakom, družinárom a širokej verejnosti.

            P.S. Snáď sa už nenájde nikto, kto bude chcieť robiť na našich maľbách šmyky na kolobežke alebo bicykli. Stálo nás to mnoho hodín práce.

            p. uč. Grapová a žiaci 9. ročníka

            Fotogaléria

          • Návšteva Mestskej galérie v Lipanoch

          • Zážitkové učenie je jedna z najúčinnejších foriem učenia sa. Žiaci namiesto prijímania vecných faktov  prichádzajú k poznaniu cez autentické zážitky.

            Preto sme  dňa 21.6.2023 so žiakmi siedmeho ročníka v rámci predmetu výtvarnej výchovy navštívili Galériu Lipany, kde boli vystavené práce žiakov ZUŠ a zároveň aj žiakov našej základnej školy. Okrem obrazov sme mali možnosť vidieť aj výstavu zozbieraných artefaktov a replík z potopenej lode TITANIC zo súkromnej zbierky Dominika Vrabeľa pod názvom: Titanic v spomienkach. Oboma výstavami nás sprevádzala pani  Marcela Tomková z oddelenia kultúry.

            Deti si pozreli obe výstavy. Na niečom sa zasmiali, nad nezmyselnosťou námetu krútili hlavou.

            Správanie žiakov v galérii bolo vzorové, to ich učiť nemusíme. Čo ich však ešte musíme naučiť, je „prečítať“ obrazy alebo iné umelecké artefakty. Aby si všímali výtvarný jazyk, symboliku farieb, aj to,  že z obrazov sa dá vycítiť pohyb i nálada.

            Návštevou galérie žiaci získali živý kontakt a skutočnú skúsenosť s dotykom umenia.

            PhDr. Iveta Šuliková

          • Volejbalový turnaj zamestnancov školstva okresu Sabinov

          • Dňa 9.júna sa naši učitelia zúčastnili VOLEJBALOVÉHO TURNAJA ZAMESTNANCOV ŠKOLSTVA OKRESU SABINOV . Tohto roku sa konal už 25.ročník, a preto každý účastník dostal aj pamätné tričko. Naše družstvo po úspechoch v základnej skupine postúpilo až do finále a po konečnom sčítaní lôpt obsadilo krásne 3. miesto. Po minuloročnom 2.mieste sa tešíme aj z tohtoročného úspechu a dôstojnej reprezentácie nielen našej školy, ale aj obce.

            Mgr. Jana Gorneková