• Návšteva predškolákov v 1. ročníku

          • V rámci spolupráce MŠ a 1.ročníka nás dňa 2. februára 2023 spolu so svojou pani učiteľkou Silviou Hrabčákovou navštívili predškoláci. Zoznámili sa so školským prostredím, vyskúšali si, ako sa sedí v školskej lavici i píše na tabuľu. V 1.B sa na chvíľu stali prvákmi a pozorne sledovali program, ktorý im pripravili ich starší kamaráti. Obdivovali Šlabikár, peračníky a aj to, ako čítajú prváci. V 1.A im dala pani učiteľka možnosť vyskúšať si písanie písmenka C. Sledovali tiež, ako prebieha vyučovacia hodina. Kým predškoláci darovali prvákom krásne záložky, tí ich pohostili sladkým prekvapením. Ďakujeme všetkým za milú návštevu, pekné darčeky a veríme, že prežijeme ešte mnoho pekných spoločných stretnutí. 

            Mgr. Jana Gorneková a p. uč. Silvia Hrabčáková  

            Fotogaléria

        • Lyžiarsky kurz 2023 – Belianske Tatry, stredisko Strachan
          • Lyžiarsky kurz 2023 – Belianske Tatry, stredisko Strachan

          • V dňoch 30.01. – 3.02.2023 sa konal základný lyžiarsky kurz žiakov ôsmeho a deviateho ročníka v počte 59 žiakov. Bol výnimočný tým, že bol v mojej histórii najpočetnejší, z dôvodu vynechania v covidovom období. Už samotný počet žiakov nás upozorňoval, že to nebude jednoduché a to počnúc prípravou, zabezpečením ubytovania, lyžiarskej výstroje a končiac samotným výcvikom na zjazdovke.

            Nijaký kurz nie je ideálny. Aj nás neobišli malé zranenia, či nachladenia, alebo bolesti bruška, pády pri nácviku, ale aj menšie porušovania predpísaných pravidiel, no v konečnom dôsledku náš “lyžiarak“ dopadol veľmi dobré.

            Lokalita Ždiar pravidelne poskytuje veľmi dobré podmienky na lyžovanie. Ak by nebolo silného vetra, bolo by to ideálne.

            Žiaci pracovali v 6 družstvách, rozdelení podľa výkonnosti a pohybových predpokladov.

            Po dvoch dňoch namáhavej práce, sme dokázali dostať väčšinu našich žiakov na vlek, čo uľahčilo ďalší nácvik lyžiarskych zručnosti. Jazda na vleku a neskoršie na sedačke, jazda šikmo svahom, či prvé oblúky v pluhovom vedení, neboli v závere týždňa pre väčšinu žiakov žiadnym problémom. Takmer 100 percentné zvládnutie základných činnosti nám dáva pocit spokojnosti s vykonanou prácou. Je už len na žiakov ako budú pokračovať v tejto pohybovej aktivite a budú opakovať naučené zručnosti.

            Vedúcim kurzu bol Mgr. Jozef Bortňák. Inštruktormi  boli Mgr. Radoslav Duda,  Mgr. Martin Vološin, Mgr. Júlia Štefčáková, Bc Júlia Vrabľová, Mgr. Martina Bodnárová, ktorí pracovali podľa metodiky ZLV pre základné školy a ich prácu hodnotím na výbornú.

            A ako sme sa mali dobre, si môžete pozrie vo foto dokumentácii.

            IMG_2170.MOV    video1    video2

            Fotogaléria