• Slávik Slovenska 2024 - okresné kolo

          • Dňa 14.5.2024 sa pod záštitou garanta Petra Dvorského konal už 32. ročník celoslovenskej postupovej súťaže Slávik Slovenska.

            Tentokrát sa ľudovým spevom rozozvučali priestory ZUŠ v Lipanoch, kde v troch kategóriách súťažilo 46 žiakov z celého okresu.

            Našu školu reprezentovali víťazi školského kola:

            1.kategéria – Katarína Šefčíková

            2.kategória – Barbora Huňadyová

            3.kategória – Monika Ďuricová

            Všetky tri súťažiace si s hudobným sprievodom pána učiteľa Radoslava Dudu vyspievali Čestné uznania.

            Našim dievčatám a aj celkovým víťazom srdečne blahoželáme a prajeme, aby ich spev a dobrá nálada sprevádzali aj naďalej.. 😊

          • Exkurzia vo Viedni

          • V dňoch 25.2 - 27.2.2024 sa uskutočnil výlet do Viedne, ktorý absolvovali žiaci 9.ročníka našej základnej školy spolu so žiakmi zo Šarišských Draviec. Celý výlet organizovala p. učiteľka Schumacher, za čo jej veľmi pekne ďakujeme. Zažili sme kopec srandy, obdivovali pamiatky Viedne, prešli sme sa večernou Viedňou, navštívili sme Dom mora, zámok Schönbrunn a nakoniec sme vyskúšali rôzne atrakcie v zábavnom parku Prater. Nezabudnuteľným zážitkom bolo cestovanie metrom.

          • Futbal mladších žiakov 3. - 4. ročník

          • Dňa 7.5.2024 sa naši žiaci zúčastnili 2. kola o putovný pohár riaditeľov škôl Hornej Torysy. Tento turnaj organizovala ZŠ Dubovica. Herný systém sa nemenil, hralo sa systémom každý s každým. V Toryse sme skončili na druhom mieste a dnes v iných podmienkach, hralo sa na tráve, sa nám podarilo vyhrať . V turnaji sa oceňovali aj individuálne výkony a najlepším strelcom so 7 gólmi sa stal opäť náš žiak , Alexander Vrábeľ a najlepším hráčom Lukáš Číz, ktorý svojou hrou dokázal svoj futbalový talent.
            Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im veľa športových úspechov.

            Fotogaléria

          • Aktivity ku Dňu Zeme 2. stupeň

          • Keďže nám v deň sviatku našej Zeme (22.4.) počasie neprialo, tak sme si my, druhostupniari, urobili tématické vyučovanie v utorok 30. apríla. Prvú hodinu strávili žiaci v triede so svojimi triednymi učiteľmi a na druhej hodine sme sa vybrali do terénu. Žiaci 5. a 7. ročníka zveľaďovali okolie školy, žiaci 6. ročníka upravovali okolie obecného cintorína a žiaci 8. a 9. ročníka, už tradične, čistili okolie rieky Torysy. Počasie nám prialo a takto sme oslávili dodatočne sviatok Dňa Zeme starostlivosťou o naše životné prostredie. 

        • Zber bateriek končí...
          • Zber bateriek končí...

          • Milí žiaci, blíži sa koniec zberu starých batérii a monočlánkov. Ak máte doma ešte nejaké nazberané, prineste ich svojmu triednemu učiteľovi do konca budúceho týždňa, teda do piatku 10. mája.

            Máme radosť z vášho aktívneho prístupu k zberovým aktivitám :-)

          • Krajské kolo vo vybíjanej dievčat

          • Dňa 30.4.2024 sa v Prešove konalo krajské kolo vo vybíjanej dievčat. Za účasti 10 družstiev boli vytvorené dve 5 členné skupiny, kde sa hralo systémom každý s každým. Škoda nevydareného začiatku, kde sme prehrali obidve zápasy, tým najtesnejším rozdielom. Po dvoch víťazstvách nad Starou Ľubovňou a Bardejovom, rozhodla práve prehra o jednu hráčku s Vranovom a tak sme ostali pred bránami finále, kde postupovali prvé dve družstva zo skupiny. Konečné 5.miesto v kraji je ale tiež pekným výsledkom a dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Mgr. J. Bortňák