• DOTÁCIA NA OBEDY V ŠK.ROKU 2023/2024

          • Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.09.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu.

            O dotáciu požiada rodič  elektronicky cez aplikáciu Edupage,  v záložke Úvod – Žiadosti/Vyhlásenia – Pridať žiadosť/vyhlásenie – Žiadosť o dotáciu na stravu – NÁVRATKA.

            Návratky v elektronickej  forme prosíme potvrdiť cez Edupage  najneskôr do 10. júla (pondelok) 2023.

             

            Upozornenie: V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.09.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t. j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je naviac vo výške životného minima.

        • Program na záverečný týždeň šk.roka
          • Program na záverečný týždeň šk.roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci 

            so súhlasom zriaďovateľa bude v nasledujúcich dňoch 27. - 29. júna skrátené vyučovanie, a to nasledovne: 1.- 4. ročník bude mať 4 vyučovacie hodiny (do 11:20), 5.- 9. ročník bude mať 5 vyučovacích hodín (do 12:10). Dochádzajúci žiaci budú uvoľnení podľa cestovného poriadku.

            ŠKD funguje v riadnom režime.

             

            Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023 sa uskutoční v piatok 30. júna s nasledujúcim programom:

            8:00 slávnostná sv. omša za žiakov a zamestnancov ZŠ s MŠ

            9:00 slávnostné ukončenie školského roka -  v átriu školy v prípade priaznivého počasia.

            Po ukončení oficiálnej časti bude vyhodnotenie práce triednymi učiteľmi a odovzdanie vysvedčení v triedach.

            Prevádzka ŠKD v tento deň nebude.

             

             

          • OŽAZ - účelové cvičenie pre 2. stupeň

          • V pondelok 26. júna žiaci 2. stupňa absolvovali na obecnom ihrisku výučbu prierezovej témy Ochrana života a zdravia s obsahom:

            • riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana,

            • zdravotná príprava,

            • pohyb a pobyt v prírode

            • dopravná výchova.

            Po absolvovaní prednášok v jednotlivých oblastiach mali čas aj na voľný zábavu. Strávili sme spolu príjemné slnečné dopoludnie v peknom prostredí.

          • Na kolesách HRAVO-ZDRAVO

          • Dňa 15.6.2023 sa pod vedením učiteĺov Pavla a Darinky Molnárovej uskutočnil už 9.ročník súťaže pod názvom: Na kolesách hravo, zdravo. Súťaže sa zúčastnilo 17 pretekárov, ktorí na kolieskových korčuliach preukázali úžasné zručnosti, a to v technickej a rýchlostnejstnej disciplíne. Chlapci a dievčatá prvého stupňa na korčuliach prekonávali samých seba, nadobudli ďalšie bohaté skúsenosti, získali zaujímavé ceny a diplomy. Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a podporu našej akcie a taktiež pekne ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom, ktorí krásne vyupratovali trať. Už teraz sa tešíme na Vašu účasť v roku 2024.

            Výsledky:

            1.kategória: Matúš Hrivňák 4.r. 1.miesto, Samuel Bujňák 4.r..2.miesto, Peter Štefčák 4.r. 3.miesto.

            2.kategória: Hana Šulíková 4.r. 1.miesto.

            3.kategória: Kamil Bujňák 2.B.1. miesto, Alexander Vrábeľ 2.B. 2.miesto, Tobias Kriš 2.A. 3.miesto.

            4.kategória: Bianka Kocúrková 2.B. 1.miesto, Klaudia Jurovová 2.A. 2.miesto, Mia Fletcher 1.B. 3.miesto.

            Mimoriadnu cenu za snahu a odvahu získali Karolína Ďuricová 1.B a Tamara Krišová 2.A.

        • Škola v prírode DETSKÝ RAJ 2023
          • Škola v prírode DETSKÝ RAJ 2023

          • V termíne od 5. do 9. júna sme so žiakmi 4. ročníka absolvovali Školu v prírode v Tatranskej Lesnej. V príjemnom prostredí obklopení krásou tatranskej prírody mohli štvrtáci využiť pestrú ponuku na turistiku, relax, zábavu a rozširovať svoj obzor o nové poznatky. Aj keď nám počasie menej prialo a dažďom nešetrilo, naše výlety sa vydarili. Navštívili sme Štrbské pleso, pozemnou lanovkou sme sa vyviezli na Hrebienok a obdivovali nádhernú scenériu v okolí Bilíkovej chaty, Rainerovej útulne a kaskád Vodopádov Studenovodského potoka. Veľmi nás zaujala expozícia TANAPU v Tatranskej Lomnici, ktorá ponúka unikátne diorámy zachytávajúce prostredie vystavovaných exponátov. Deti si mohli preskúmať medvedí brloh a bližšie tak spoznať kúsok zo života našej najväčšej šelmy. Zároveň žiakov obohatil aj premietaný film s environmentálnou tematikou. Pre malých turistov bola pútavá aj výstava v Ski Múzeu, ktorá sa venuje histórii vzniku a vývoja zimných športov vo Vysokých Tatrách. Dozvedeli sme sa veľa informácií o začiatkoch lyžovania, korčuľovania, curlingu, sánkovania, či bobovania. V Tricklandii sme prežili chvíle zázrakov a optických ilúzií, dostali sa do sveta plného úžasu – do sveta zrkadiel, obrazov, svetiel a trikov. Krásy našich hôr sme mali možnosť obdivovať aj cestou vlakom. Podtatranská príroda bola hlavným motívom tvorby maliara Ladislava Mednyánszkeho. Expozícia kaštieľa v Strážkach, ktorú sme taktiež navštívili, dokumentuje jeho silné puto k spomínanému miestu, kde sa neustále vracal a mal jediný stály ateliér. Naša pani sprievodkyňa pútavou formou sprostredkovala štvrtákom jeho život i umeleckú tvorbu a s radosťou odpovedala na všetky ich zvedavé otázky. Príjemným zážitkom bola i možnosť zahrať si na krídle a vnímať tóny melódie rozliehajúcej sa koncertnou sálou kaštieľa. Ihrisko v areáli Detského raja sme využili i na športové hry. Večery boli trávené aj v interiéri, kde deti čakali zaujímavé hry, aktivity, súťaže a vedomostné kvízy sprevádzané humorom, smiechom, tvorivosťou, spevom, tancom a zdravou súťaživosťou. Našu obohacujúcu päťdňovú cestu sme ukončili získaním zaslúžených diplomov a medailí. Veľmi pekne ďakujem všetkým kolegom, ktorí mi pomohli pri organizácii a zrealizovaní tejto akcie – pani učiteľke Darine Molnárovej, pani vychovávateľke Renáte Ondrišovej, pánovi učiteľovi Jozefovi Bortňákovi. Dúfam, že krásne zážitky ostanú v mysliach našich štvrtákov a na školu v prírode budú ešte dlho spomínať.

            Mgr. M. Gajdošová

            Fotogaléria

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľské voľno 16.6.2023

            Riaditeľ Základnej školy s MŠ Brezovica 60 oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov

            U D E Ľ U J E

            žiakom 1.stupňa a žiakom 2.stupňa Základnej školy Brezovica riaditeľské voľno na deň 16. jún 2023 (piatok) z organizačných dôvodov.

             

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z dôvodu povinného aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov.

             

            16. júna 2023  bude mimo prevádzky školská jedáleň aj školský klub detí. 

            Materská škola funguje v riadnom režime.

          • Na kolesách hravo, zdravo

          • Dňa 15.6.2023 vo štvrtok o 13.30 sa za našou školou uskutoční súťaž Na kolesách hravo, zdravo.

            Súťaž je určená pre žiakov prvého stupňa, pre prvákov až štvrtákov.

            Žiaci budú pretekať na kolieskových korčuliach v technickej a rýchlostnej disciplíne.

            Najlepšia trojica v každej kategórii získa diplom aj zaujímavé ceny.

            Poprosím, aby si súťažiaci doniesli korčule, prilbu, chrániče a vodu.

            V prípade nepriaznivého počasia sa súťaž presúva na nasledujúci štvrtok.

            Veľmi sa na Vás tešíme.

            Mgr. Pavol Molnár

          • Deň detí 2. stupeň

          • 1. júna žiaci 2. stupňa oslávili svoj Deň detí veselým dopoludním na obecnom ihrisku. Triedy si zasúťažili v rôznych disciplínach: Skoky cez švihadlo, Hod obručou na cieľ, Volejbalová prihrávka, Daj si sušienku, Futbalová prihrávka, Trať zručnosti, Frisbee, Kto som, čo som?, Štafetový beh a najobľúbenejšie Preťahovanie lanom. Žiaci v jednotlivých disciplínach zbierali body a konečné výsledky určili víťazov:

            1. miesto   8.B

            2. miesto   5.B

            3. miesto   6.A

            Ďakujeme pánovi učiteľovi Vološinovi a deviatakom za prípravu príjemne stráveného dopoludnia.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • „ Moja matka je môj koreň, môj základ.

             Zasadila semienko, na ktorého základe som postavil svoj život,

             a tým je viera, že schopnosť dosiahnuť hviezdy začína v mysli.“

             

            Našim mamám sme poďakovali krásnym programom, ktorý sa konal dňa 14. mája  2023 .