• Volejbalový turnaj zamestnancov školstva okresu Sabinov

          • Dňa 9.júna sa naši učitelia zúčastnili VOLEJBALOVÉHO TURNAJA ZAMESTNANCOV ŠKOLSTVA OKRESU SABINOV . Tohto roku sa konal už 25.ročník, a preto každý účastník dostal aj pamätné tričko. Naše družstvo po úspechoch v základnej skupine postúpilo až do finále a po konečnom sčítaní lôpt obsadilo krásne 3. miesto. Po minuloročnom 2.mieste sa tešíme aj z tohtoročného úspechu a dôstojnej reprezentácie nielen našej školy, ale aj obce.

            Mgr. Jana Gorneková

        • Program na záverečný týždeň šk.roka
          • Program na záverečný týždeň šk.roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci 

            so súhlasom zriaďovateľa bude v nasledujúcich dňoch 27. - 29. júna skrátené vyučovanie, a to nasledovne: 1.- 4. ročník bude mať 4 vyučovacie hodiny (do 11:20), 5.- 9. ročník bude mať 5 vyučovacích hodín (do 12:10). Dochádzajúci žiaci budú uvoľnení podľa cestovného poriadku.

            ŠKD funguje v riadnom režime.

             

            Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023 sa uskutoční v piatok 30. júna s nasledujúcim programom:

            8:00 slávnostná sv. omša za žiakov a zamestnancov ZŠ s MŠ

            9:00 slávnostné ukončenie školského roka -  v átriu školy v prípade priaznivého počasia.

            Po ukončení oficiálnej časti bude vyhodnotenie práce triednymi učiteľmi a odovzdanie vysvedčení v triedach.

            Prevádzka ŠKD v tento deň nebude.

             

             

          • OŽAZ - účelové cvičenie pre 2. stupeň

          • V pondelok 26. júna žiaci 2. stupňa absolvovali na obecnom ihrisku výučbu prierezovej témy Ochrana života a zdravia s obsahom:

            • riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana,

            • zdravotná príprava,

            • pohyb a pobyt v prírode

            • dopravná výchova.

            Po absolvovaní prednášok v jednotlivých oblastiach mali čas aj na voľný zábavu. Strávili sme spolu príjemné slnečné dopoludnie v peknom prostredí.

          • Na kolesách HRAVO-ZDRAVO

          • Dňa 15.6.2023 sa pod vedením učiteĺov Pavla a Darinky Molnárovej uskutočnil už 9.ročník súťaže pod názvom: Na kolesách hravo, zdravo. Súťaže sa zúčastnilo 17 pretekárov, ktorí na kolieskových korčuliach preukázali úžasné zručnosti, a to v technickej a rýchlostnejstnej disciplíne. Chlapci a dievčatá prvého stupňa na korčuliach prekonávali samých seba, nadobudli ďalšie bohaté skúsenosti, získali zaujímavé ceny a diplomy. Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a podporu našej akcie a taktiež pekne ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom, ktorí krásne vyupratovali trať. Už teraz sa tešíme na Vašu účasť v roku 2024.

            Výsledky:

            1.kategória: Matúš Hrivňák 4.r. 1.miesto, Samuel Bujňák 4.r..2.miesto, Peter Štefčák 4.r. 3.miesto.

            2.kategória: Hana Šulíková 4.r. 1.miesto.

            3.kategória: Kamil Bujňák 2.B.1. miesto, Alexander Vrábeľ 2.B. 2.miesto, Tobias Kriš 2.A. 3.miesto.

            4.kategória: Bianka Kocúrková 2.B. 1.miesto, Klaudia Jurovová 2.A. 2.miesto, Mia Fletcher 1.B. 3.miesto.

            Mimoriadnu cenu za snahu a odvahu získali Karolína Ďuricová 1.B a Tamara Krišová 2.A.

        • Škola v prírode DETSKÝ RAJ 2023
          • Škola v prírode DETSKÝ RAJ 2023

          • V termíne od 5. do 9. júna sme so žiakmi 4. ročníka absolvovali Školu v prírode v Tatranskej Lesnej. V príjemnom prostredí obklopení krásou tatranskej prírody mohli štvrtáci využiť pestrú ponuku na turistiku, relax, zábavu a rozširovať svoj obzor o nové poznatky. Aj keď nám počasie menej prialo a dažďom nešetrilo, naše výlety sa vydarili. Navštívili sme Štrbské pleso, pozemnou lanovkou sme sa vyviezli na Hrebienok a obdivovali nádhernú scenériu v okolí Bilíkovej chaty, Rainerovej útulne a kaskád Vodopádov Studenovodského potoka. Veľmi nás zaujala expozícia TANAPU v Tatranskej Lomnici, ktorá ponúka unikátne diorámy zachytávajúce prostredie vystavovaných exponátov. Deti si mohli preskúmať medvedí brloh a bližšie tak spoznať kúsok zo života našej najväčšej šelmy. Zároveň žiakov obohatil aj premietaný film s environmentálnou tematikou. Pre malých turistov bola pútavá aj výstava v Ski Múzeu, ktorá sa venuje histórii vzniku a vývoja zimných športov vo Vysokých Tatrách. Dozvedeli sme sa veľa informácií o začiatkoch lyžovania, korčuľovania, curlingu, sánkovania, či bobovania. V Tricklandii sme prežili chvíle zázrakov a optických ilúzií, dostali sa do sveta plného úžasu – do sveta zrkadiel, obrazov, svetiel a trikov. Krásy našich hôr sme mali možnosť obdivovať aj cestou vlakom. Podtatranská príroda bola hlavným motívom tvorby maliara Ladislava Mednyánszkeho. Expozícia kaštieľa v Strážkach, ktorú sme taktiež navštívili, dokumentuje jeho silné puto k spomínanému miestu, kde sa neustále vracal a mal jediný stály ateliér. Naša pani sprievodkyňa pútavou formou sprostredkovala štvrtákom jeho život i umeleckú tvorbu a s radosťou odpovedala na všetky ich zvedavé otázky. Príjemným zážitkom bola i možnosť zahrať si na krídle a vnímať tóny melódie rozliehajúcej sa koncertnou sálou kaštieľa. Ihrisko v areáli Detského raja sme využili i na športové hry. Večery boli trávené aj v interiéri, kde deti čakali zaujímavé hry, aktivity, súťaže a vedomostné kvízy sprevádzané humorom, smiechom, tvorivosťou, spevom, tancom a zdravou súťaživosťou. Našu obohacujúcu päťdňovú cestu sme ukončili získaním zaslúžených diplomov a medailí. Veľmi pekne ďakujem všetkým kolegom, ktorí mi pomohli pri organizácii a zrealizovaní tejto akcie – pani učiteľke Darine Molnárovej, pani vychovávateľke Renáte Ondrišovej, pánovi učiteľovi Jozefovi Bortňákovi. Dúfam, že krásne zážitky ostanú v mysliach našich štvrtákov a na školu v prírode budú ešte dlho spomínať.

            Mgr. M. Gajdošová

            Fotogaléria

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľské voľno 16.6.2023

            Riaditeľ Základnej školy s MŠ Brezovica 60 oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov

            U D E Ľ U J E

            žiakom 1.stupňa a žiakom 2.stupňa Základnej školy Brezovica riaditeľské voľno na deň 16. jún 2023 (piatok) z organizačných dôvodov.

             

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z dôvodu povinného aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov.

             

            16. júna 2023  bude mimo prevádzky školská jedáleň aj školský klub detí. 

            Materská škola funguje v riadnom režime.

          • Na kolesách hravo, zdravo

          • Dňa 15.6.2023 vo štvrtok o 13.30 sa za našou školou uskutoční súťaž Na kolesách hravo, zdravo.

            Súťaž je určená pre žiakov prvého stupňa, pre prvákov až štvrtákov.

            Žiaci budú pretekať na kolieskových korčuliach v technickej a rýchlostnej disciplíne.

            Najlepšia trojica v každej kategórii získa diplom aj zaujímavé ceny.

            Poprosím, aby si súťažiaci doniesli korčule, prilbu, chrániče a vodu.

            V prípade nepriaznivého počasia sa súťaž presúva na nasledujúci štvrtok.

            Veľmi sa na Vás tešíme.

            Mgr. Pavol Molnár

          • Deň detí 2. stupeň

          • 1. júna žiaci 2. stupňa oslávili svoj Deň detí veselým dopoludním na obecnom ihrisku. Triedy si zasúťažili v rôznych disciplínach: Skoky cez švihadlo, Hod obručou na cieľ, Volejbalová prihrávka, Daj si sušienku, Futbalová prihrávka, Trať zručnosti, Frisbee, Kto som, čo som?, Štafetový beh a najobľúbenejšie Preťahovanie lanom. Žiaci v jednotlivých disciplínach zbierali body a konečné výsledky určili víťazov:

            1. miesto   8.B

            2. miesto   5.B

            3. miesto   6.A

            Ďakujeme pánovi učiteľovi Vološinovi a deviatakom za prípravu príjemne stráveného dopoludnia.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • „ Moja matka je môj koreň, môj základ.

             Zasadila semienko, na ktorého základe som postavil svoj život,

             a tým je viera, že schopnosť dosiahnuť hviezdy začína v mysli.“

             

            Našim mamám sme poďakovali krásnym programom, ktorý sa konal dňa 14. mája  2023 .

             

          • Exkurzia – TEAM Industries Lipany

          • Dňa 17.05.2023 sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili exkurzie vo výrobnom závode TEAM Industries Lipany.

            Po milom uvítaní p. Jurovom, ktorý nám exkurziu umožnil, sme sa mohli oboznámiť s náplňou práce. Najprv sme si pomocou prezentácie predstavili závod a potom sme šli rovno do výroby. Tam sme sa oboznámili s procesom výroby ich produktov. Videli sme prácu s laserom, ale aj prácu s robotmi, ktorá deti veľmi zaujala. Deti mali možnosť vyskúšať si riadenie týchto robotov a vidieť aj finálne výrobky. Tieto maličké výrobky si mohli odniesť aj domov.

            Dve hodiny nám ubehli ako voda. Určite by sa bolo dalo vidieť toho oveľa viac, ale čas bol neúprosný. Hoci nám počasie neprialo, deti odchádzali z exkurzie plné dojmov a zážitkov. Možno zamestnaci závodu  niekoho inšpirovali k jeho budúcej profesii.

                 Touto cestou by sme sa chceli ešte raz poďakovať vedeniu závodu a zvlášť p. Jurovovi, za jeho ochotu, profesionálny a hlavne ľudský prístup.

                                                                                         Mgr. Eva Sobotová

            Mgr. Gabriela Hrickaninová

            Fotogaléria

          • Futbal – Krajské kolo – 2. miesto

          • Dňa 26.mája sa naše mladšie žiačky zúčastnili krajského kola. Už samotná účasť je úspechom. V minulom školskom roku nám neprialo vylosovanie a skončili sme v skupine na 2 mieste po jedinej prehre s neskorším víťazom. Tento rok s povestným športovým šťastím nám los doprial a najsilnejšieho súpera z Vranova sme nemali v skupine. Mali sme hrateľnú skupinu, aj keď treba povedať, že aj ostatné družstvá mali svoju kvalitu. Štyri víťazstva v skupine nám zaručili boj o postup na MS v Šamoríne. V polovici zápasu sme viedli o gól a hra bola vyrovnaná. No zranenie hráčky zo základu, nám urobilo výrazný zlom v zápase. Po tomto nepríjemnom zranení , hráčky Vranova prebrali iniciatívu a vyhrali finálový zápas. Boli sme viac ako dôstojným súperom, a tiež pri slabšej hráčskej základni sme nemohli pomýšľať na historický úspech. Napriek tomu dievčatá dôstojne reprezentovali našu školu a 2.miesto je veľkým úspechom. Blahoželáme a prajeme im veľa ďalších športových úspechov.

          • Tábor

          • Denný letný, tvorivý a relaxačný tábor

            Termín:  10.7-14.7.2023

            od 8:00-14:00 hod.

                                                                     Cena: 70,- eur

                Čaká na Vás:                                          

                 kreatívna činnosť, športové aktivity,  

                 zábavné   táborové hry,  relax,

                 výlety a prechádzky,  opekačka, disco

             

            V cene je zahrnuté:

            strava 1x denne, pitný režim,

            výlet, materiál a pracovné pomôcky

             

            Tábor je určený pre žiakov prvého stupňa ZŠ

                                   

          • Okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2023

          • Víťazi školského kola súťaže Slávik Slovenska  sa 12. 05.2023 zúčastnili na okresnom

            kole v priestoroch ZUŠ Sabinov. Treba poznamenať, že naši žiaci sa v silnej konkurencii naozaj snažili a našu školu dôstojne reprezentovali.

            Monika Ďuricová z 8.A sa umiestnila v 3. kategórii na krásnom 3. mieste.

            Za reprezentáciu školy patrí veľká vďaka aj Barbore Huňadyovej  z 3.A a Lukášovi Rabatínovi zo 6.A.

            Mgr. Radoslav Duda

          • Zberové INFO

          • Milí žiaci,

            určite ste si všimli, že nám na niektorých chodbách pribudli už skôr sľúbené koše na zálohované fľaše a plechovky. Budeme radi, ak ich budete využívať namiesto košov na plasty.

             

            Zber bateriek v rámci Recyklohier sa končí 30. mája, preto vás prosíme, ak máte doma ešte nejaké nazberané, prineste ich triednemu učiteľovi do 24. mája (streda).

          • Krajské kolo vo volejbale- máj 2023

          • Dňa 10.05.2023 sa naša škola zúčastnila krajského kola vo volejbale, ktoré sa konalo v Prešove. Za účasti 10 družstiev sa hralo v dvoch 5 členných skupinách. Úvodné výhry s Bardejovom a Podolíncom , naznačili šancu postúpiť do krajského finále. Vyrovnané zápasy s Popradom a Svidníkom, sme nakoniec nezvládli a celkové piate miesto v kraji je tiež pekným úspechom. V mene vedenia školy a svojom, dievčatám  blahoželám a ďakujem za vzornú reprezentáciu.

            Mgr. Borňák

          • Základný plavecký výcvik v školskom roku 2022/2023

          • V dňoch 2.5. -5.5.2023 sa žiaci piateho ročníka zúčastnili plaveckého výcviku.

            Zúčastnilo sa ho 37 žiakov, z toho 18 dievčat. Podmienky, ktoré sme mali vytvorené v rekreačnom stredisku Drienica boli vyhovujúce. Pri vyučovaní sme sa riadili tematickým plánom pre ZPV, ktorý bol vypracovaný podľa učebných osnov v rámci  ŠVP.

            Žiaci boli rozdelení do 4 skupín, pri ktorých pracovali pridelení inštruktori plávania. Pri práci sme využívali rôzne vyučovacie metódy, nakoľko výkonnosť žiakov bola nevyrovnaná.  

            Väčšina žiakov boli neplavci a vzhľadom k priemerným pohybovým schopnostiam, alebo schopnosti sa rýchlo učiť plaveckým zručnostiam, boli prvé pohyby vo vode nesmelé a využívali sme pri tom množstvo plaveckých pomôcok vhodných na naučenie prvých pohybov vo vode, na ktoré nadväzuje prvkové plávanie. Dýchanie pri plávaní je alfou a omegou zdravého plávania a práve s týmto mali žiaci najväčšie problémy. Na záver plaveckého výcviku sa nenašiel žiak, ktorý by mal strach s vody a zlepšili sa všetky zručnosti, ktoré sme mali v pláne  naučiť. Zapamätať si postupy pri plávaní, to je úloha na prázdniny a pokračovať vo vyučovaní budeme v septembri, kedy máme naplánovaný zdokonaľovací plavecký výcvik. Ďakujem inštruktorom za výborne odvedenú prácu a prajem im veľa síl a zdravia v ich osobnom a pracovnom živote.

            Mgr. J. Bortňak

          • Metodické stretnutie vychovávateliek

          • V stredu - 26.04.2023 sa na našej škole konalo "metodické stretnutie vychovávateliek" regiónu Horná Torysa. Zišlo sa nás 17 vychovávateliek z 12 škôl. Milým slovom ich privítala ZRŠ PhDr. Iveta Šuliková. Vychovávateľky si prezreli aj naše dve oddelenia ŠKD (páčili sa im) a po bujnej diskusii si vyrobili 3 origamy- vtáčik, veľryba a kravata. Celé stretnutie viedla vych.Ondrišová. Vychovávateľky odchádzali z našej školy s novými námetmi na svoju činnosť s deťmi, pozitívne naladené, ale hlavne s úsmevom na tvári (čo bolo cieľom tohto stretnutia). Na záver sme si popriali veľa síl, elánu a kopec nápadov pri našej krásnej, ale nie ľahkej, práci s deťmi.

            Napísala vych. Ondrišová

          • Slávik Slovenska 2023– školské kolo

          • Dňa 14.4. 2023 sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Tejto súťaže sa zúčastnilo 22 žiakov v troch kategóriách: 1.-3.roč., 4.-6.roč., 7.-9.roč. Bolo veľmi náročné vybrať tých najlepších, lebo všetky kategórie mali veľa výborných spevákov. Napokon sa porote  v zložení: Mgr. Júlia Štefčáková, Mgr. Radoslav Duda a Mgr. Andrea Bujňáková podarilo zvoliť tých najlepších.

            Víťazi v kategórii 1.-3.ročník:

            1. miesto:  Barbora Huňadyová 3.A

            2. miesto: Katarína Šefčíková 1.A

            3. miesto: Natália Bujňáková 2.A

                               Júlia Štefčáková 3.B

             

            Víťazi v kategórii 4.-6.ročník:

            1. miesto: Sandra Kollárová 4.roč.

            2. miesto: Sofia Kľocová 5.B

            3. miesto: Simona Klembarová 6.A

                               Slavomír Bujnovský 6.B

             

            Víťazi v kategórii 7.-9.ročník:

            1. miesto:  Monika Ďuricová 8.A

            2. miesto: Barbora Kallová 7.B

            3. miesto: Alžbeta Telepáková 7.A

                              Viktória Kupčíková 9. roč.

             

            Víťazi z každej kategórie (1. miesto) postupujú na okresné kolo Slávik  Slovenska do Sabinova. Víťazkám blahoželáme a veríme, že sa im bude dariť aj naďalej. 

          • V septembri nás bude viac

          • Počas 04.04.2023 – 05.04.2023 prebiehal na našej škole zápis detí do 1. ročníka. Usmievaví šikovníci snaživo plnili zadané úlohy. Za svoju usilovnosť boli predškoláci odmenení pochvalou i darčekom. Všetkým budúcim žiačikom – prváčikom veľa úspechov prajeme a v novom školskom roku sa na nich už tešíme.

          • OBEDY ZADARMO - OZNAM

          • Dôrazne žiadame rodičov, ktorí si uplatnili DOTÁCIU - OBEDY ZADARMO, aby VČAS odhlasovali svoje deti z obedov v prípade, ak dieťa nie je na vyučovaní z akéhokoľvek dôvodu.

            Odhlásiť je potrebné do 14:00 predchádzajúceho pracovného dňa cez aplikáciu EDUPAGE.

            Nárok na obed zadarmo má žiak iba v prípade ak je na vyučovaní a odobratie obedu musí potvrdiť priložením dochádzkového čipu k čítačke v jedálni.

            V prípade, že obed neodhlásite alebo obed dieťa neodoberie prostredníctvom čipu, ste povinný uhradiť plnú výšku stravného.

            Nevyhlásený obed je možné vyzdvihnúť do 13:30, alebo nahlásiť vedúcej odobratie obeda v balenej forme  za poplatok 0,35 eur taktiež do 13:30.

            Prosím sledovať konto EDUPAGE-PLATBY.