• Futbal mladší žiaci – Lipany 2022

          • Dňa 28.04.2022 sa konal  tradičný turnaj futbalového zväzu kategórie mladších žiakov.

            Pripomínam, že vyhrať turnaj  v tejto futbalovej doline je veľmi ťažko. Nie raz sa nám to podarilo, no nebýva to pravidelnosťou. Tento rok máme šikovných mladších žiakov, ktorí svoje futbalové umenie mali možnosť ukázať práve na takomto turnaji. Nič sa nerodí ľahko. Aj toto víťazstvo stálo deti  veľa fyzických síl, no a pri dobrej disciplíne a organizácii hry sme to dokázali. Chlapcom blahoželám a verím, že aj na krajskom kole budeme bojovať o popredné umiestnenie.

          • McDonaldcup – Lipany 2022

          • Dňa 27.04.2022 sa konal už 23.ročník tohto turnaja v kategórii 3. a 4.ročník, za povinnej účasti 2 dievčat v družstve.

            Bolo radosťou pozerať ako sa títo drobci naháňajú za futbalovou loptou a ako dokážu prejavovať emócie pri strelenom góle, alebo naopak pri pokazenej prihrávke.

            Nadšenie a radosť z hry, nadväzovanie kamarátstiev , to všetko chýbalo naším deťom počas tých rokoch, čo nás trápila pandémia.

            Tento turnaj je postupový a víťaz postupuje na krajské kolo. Nám sa toho roku síce nepodarilo vyhrať, ale tretie miesto v silnej konkurencii škôl, je tiež mimoriadny úspech. Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu a prajeme im veľa športových úspechov. V fotogalérii  iste spoznáte tých, ktorí nás reprezentovali.

             

          • Mini a midicool volley – Prešov 2022

          • Po základných kolách mini a midi coolvolley v rámci okresu Sabinov , víťazi postúpili na oblastné kolo v Prešove, ktoré sa konalo dňa 25.04.2022. Športové triedy na ZŠ Šrobárová  so zameraním na volejbal, usporiadali  obidve súťaže v jeden deň, čo nám ušetrilo jednu cestu . Naším cieľom bol postup aspoň jedného družstva, no dobré výkony a aj trošku športového šťastia nás posunuli o stupienok vyššie – Krajské kolo skupiny východ, t.j. kraje Prešova a Košíc. Najlepší  z 12 družstiev zabojujú o postup na majstrovstvá  Slovenska. Dievčatám držíme palce a veríme že nás budú vzorne reprezentovať a dosiahnu čo najlepší výsledok.

             

        • Zápis detí do materskej školy
          • Zápis detí do materskej školy

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Brezovici oznamuje, že žiadosti zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2022/2023 sa budú prijímať od 2.5.2022 do 13.5.2022

            1. elektronicky – vyplnením elektronickej žiadosti na webovej stránke školy www.zssmsbrezovica.edupage.org (vyplnenú elektronickú prihlášku odošlite),
            2. osobne – písomná forma žiadosti, ktorú si vyzdvihnete na vrátnici školy. Túto formu žiadosti nájdete aj na webovej stránke školy pri ozname o zápise.  

            Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou do materskej školy predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní (klik na odkaz v prílohe alebo si tlačivo vyzdvihnete osobne na vrátnici školy).

            Na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov. Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti (splnomocnenie) predložia riaditeľovi školy (klik na odkaz v prílohe alebo si tlačivo vyzdvihnete osobne na vrátnici školy).

            Prezenčná kontrola dokladov všetkých prihlásených detí bude prebiehať za účasti obidvoch rodičov v dňoch 11.5.2022 a 12.5.2022 v čase od 12.30 hod. do 14.30 hod. (vrátnica školy). V prípade, že sa nemôžu dostaviť obaja rodičia, je možné doniesť vytlačenú prihlášku podpísanú oboma rodičmi, prípadne mať vypísané a podpísané splnomocnenie, alebo sa dohodnúť so zapisujúcimi o jeho doručení.

            Prednostne sa prijímajú deti:

            • pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, teda deti, ktoré do 31.8.2022 (vrátane) dosiahnu 5 rokov veku,
            • deti od troch rokov veku,
            • deti mladšie ako 3 roky sa prijímajú výnimočne, ak to umožňuje kapacita a podmienky MŠ.

            Pri nástupe do MŠ je potrebné, aby dieťa malo osvojenú primeranú sebaobsluhu (napr. vedieť piť z pohára, jesť lyžicou, nepomočovať sa, vedieť sa slovne vypýtať na WC, nepoužívať cumeľ - ani na spanie, vedieť si vyfúkať hlien z nosa do vreckovky, použiť vreckovku, poznať základné časti odevu a čiastočne sa vedieť obliecť a obuť).

            Zapísať je potrebné aj deti, ktoré nastúpia do MŠ v priebehu školského roka.

            V prípade, ak má dieťa špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, zákonný zástupca k žiadosti predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            O prípadných zmenách ohľadom zápisu Vás budeme informovať priebežne.

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Brezovica vydá rozhodnutie o prijatí – neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do 30. 6.2022.

        • Slávik Slovenska 2022
          • Slávik Slovenska 2022

          • „Spevák je ako maliar, ktorý prostredníctvom svojho hlasu maľuje obraz plný vznešených citov.“ (Martin Kurek)

            Po dlhých dvoch rokoch bez spevu a rôznych protipandemických opatreniach sa dňa 22.apríla v našej škole uskutočnilo školské kolo celoslovenskej postupovej súťaže v speve ľudových piesní „Slávik Slovenska 2022.“

            Súťaž prebiehala v pekných útulných priestoroch zrekonštruovanej čitárne a zúčastnilo sa jej 30 žiakov našej školy.

            Žiaci súťažili v troch vekových kategóriach a na ich výkony dozerala porota v zložení Mgr. Andrea Bujňáková, Mgr. Júlia Štefčáková a Mgr. Radoslav Duda, ktorý žiakov sprevádzal hrou na akordeóne.

            V prvej kategórii /1. - 3.ročník/ získala prvé miesto Barbora Huňadyová z 2.A, druhé miesto obsadila Júlia Štefčáková z 2.B a o delené tretie miesto sa podelili žiačky z 1.B a to Klaudia Jurovová a Nela Šašalová.

            V najpočetnejšej druhej kategórii /4. – 6.ročník/ si prvé miesto vybojovala Alžbeta Telepáková, o druhé miesto sa podelili Oliver Lutz a Ema Vysočanová  (všetci traja zo 6.A) a na treťom mieste skončil Šimon Ščavnický zo 4.A.

            V najvyrovnanejšej tretej kategórii /7. – 9.ročník/ obsadila prvé miesto Karina Angelovičová z 9.A, delené druhé miesto ziskali Adela Jacková z 8.ročníka a Zuzana Ďuricová z 9.A. Trietie miesto obsadila Monika Ďuricová zo 7.A.

            Veľmi nás potešil záujem žiakov, ktorý nezanevreli na spev a naše tradície. Víťazom srdečne blahoželáme a držíme prsty v ďalšom súťažení a reprezentovaní našej školy na okresnom kole, ktoré sa uskutoční v mesiaci máj v Lipanoch.

            Kým sa porota radila o výsledkoch, žiaci si veselo vyspevovali, a to nielen na ľudovú nôtu. Spoločne sme strávili príjemné folklórne dopoludnie.

            Už teraz sa tešíme na budúci ročník súťaže a ďalších nových „slávikov.“

             

            Mgr. Radoslav Duda

        • Deň Zeme 2022
          • Deň Zeme 2022

          • Zemeguľa naša milá,

            Ty by si si zaslúžila

            dobrých ľudí blízko seba,

            nech pomôžu vždy, kde treba.

            Modrú vodu, čistý vzduch,

            buď vždy zdravá, bez porúch.

            Stromy, kvety, motýle,

            nech ich vidieť na míle…

            Zvery, hmyz aj rybičky,

            nech nemajú chybičky.

            Ruky naše nech ťa chránia,

            krásu tvoju hrdo bránia.

            My Ti pozdrav posielame

            a sme šťastní, že Ťa máme.

            Žiaci 4.B

          • Kto žije na farme?

          • Túto otázku si kládli aj naši druháci, no len donedávna. V rámci krúžku Šikovníček 2 sme sa na jednu takú farmu, ktorá sa nachádza v našej obci, vybrali.

            Druháci tam stretli zvieracích kamarátov a zoznámili sa s ich životom. Čo všetko tam videli? Okrem kravičiek a teliatok sa stretli aj s býkmi, pred ktorými mal každý veľký rešpekt. Stretli tam aj priateľské koníky, ktoré s radosťou kŕmili, no aj prasiatka, moriaky a sliepočky, ktoré práve zniesli vajíčka a tie si deti mohli zobrať domov.

            Naši sprievodcovia nám porozprávali aj o ťažkej práci na farme, čo všetko je potrebné urobiť v ktorom ročnom období. Poukazovali nám aj stroje, ktoré im pri práci pomáhajú.

            Pre druhákov to bol určite veľký zážitok, o čom svedčí aj to, že sa im z farmy nechcelo ísť ani domov. Okrem zážitkov si určite odniesli domov aj nové vedomosti a možno táto návšteva niekoho inšpirovala k tomu, aby sa v dospelosti stal farmárom.

            Mgr. Eva Sobotová

            Mgr. Gabriela Hrickaninová

            Fotogaléria

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • V dňoch 11. a 12. apríla 2022 sa konal v našej škole ZÁPIS ŽIAKOV do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023. Po dvoch rokoch konečne aj za osobnej prítomnosti detí. Novinkou tohtoročného zápisu bola účasť, resp. podpis obidvoch rodičov. Budúci prváci boli veľmi šikovní a úlohy, ktoré ich čakali, úspešne zvládli.

            Všetci boli odmenení pamätným listom, medailou s logom našej školy a malým darčekom. Prajeme im, nech sa im v budúcom školskom roku darí.

            Mgr. Jana Gorneková           

          • Návšteva Hvezdárne a planetária v Prešove

          • Dňa 13. apríla 2022 navštívili žiaci 4. ročníka so svojimi triednymi učiteľmi HVEZDÁREŇ a PLANETÁRIUM v Prešove. Planetárium je vlastne astronomické laboratórium, ktoré úspešne napomáha vyučovaniu a prispieva k pochopeniu vesmíru okolo nás.

            Aj naši štvrtáci mohli sledovať umelú dennú i nočnú oblohu  a vďaka náučnému audiovizuálnemu programu „sa pozreli“ do vesmíru mimo našej Zeme. Vďaka tomu si doplnili a prehĺbili vedomosti, ktoré získali v škole na hodinách Prírodovedy. A samozrejme odniesli si aj krásny emocionálny zážitok.

            Mgr. Jana Gorneková          

          • Pokojné veľkonočné sviatky

          • Veľkonočné sviatky alebo Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Pripomíname si umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista.

            My Vám chceme popriať:

            pekné sviatky, dobrú zhodu,

            ženám čerstvú, sviežu vodu,

            mužom tiež nech sladko je,

            nech si prídu na svoje.

             

             

        • Zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ
          • Zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia, milí budúci prváci!

              

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Brezovici srdečne pozýva  rodičov a žiakov na zápis do 1. ročníka pre šk. rok  2022/2023, ktorý sa uskutoční 11.4.2022 (pondelok) od 12.00 hod. do 17.00 hod. a 12.4.2022 (utorok) od 13.00 hod. do 16.00 hod. za osobnej prítomnosti detí.

            • Ku dňu zápisu je potrebné mať vyplnenú  ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU , na ktorú je odkaz v prílohe. V prípade, že rodič nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, môže svoje dieťa prihlásiť do školy papierovou formou vypísaním zápisného lístka, ktorý sa nachádza na stránke školy v záložke: Dokumenty – na stiahnutie, alebo z prílohy, prípadne na vrátnici školy a vo výnimočných prípadoch vyplní prihlášku v škole počas zápisu. Počas konania zápisu bude prebiehať prezenčná kontrola dokladov všetkých prihlásených detí podľa usmernenia ministerstva za účasti obidvoch rodičov. V prípade, že sa nemôžu dostaviť obaja rodičia, je možné doniesť vytlačenú prihlášku podpísanú oboma rodičmi, prípadne mať vypísané a podpísané splnomocnenie ( viď príloha), alebo sa dohodnuť so zapisujúcimi o jeho doručení.  Nezabudnite si so sebou priniesť potrebné doklady k zápisu t. j. rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonných zástupcov, podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom stave dieťaťa a poplatok 18 € zakúpenie školských pomôcok.

            • Na povinnú školskú dochádzku je zákonný zástupca povinný prihlásiť každé dieťa, ktoré v čase nástupu do školy do 31.8.2022 dovŕšilo šiesty rok veku a dosiahlo školskú zrelosť.

            • Od povinnej školskej dochádzky nie je možné oslobodiť žiadne dieťa. V prípade zdravotných komplikácii na základe odporúčania lekára – špecialistu môže zákonný zástupca požiadať o osobitné plnenie povinnej školskej dochádzky.

              Ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ predškolského zariadenia rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu.

            • Rodičia, ktorí majú záujem o činnosť žiaka v ŠKD (v školskom klube detí), môžu k zápisu doniesť vyplnenú žiadosť, ktorá je v prílohe.

               

              Elektronická prihláška žiaka do 1. ročníka

          • Modernizácia vzdelávania

          •       Sme veľmi radi, že sa naša škola mohla zapojiť do projektu Modernizácia vzdelávania, vďaka ktorému sme získali  nové  materiálne vybavenie do našich učební.

                 Kompletne sme inovovali učebne IKT 1 a IKT 2, učebňu cudzích jazykov, školskú knižnicu, učebňu chémie, fyziky a učebňu techniky.

                 Počítačová technika sa vyvíja míľovými krokmi a podliehala neustálemu a rýchlemu tempu zastarania. Preto bolo dôležité zmodernizovať vybavenie učebne novými rýchlejšími zariadeniami. Moderná technika pomôže žiakom pri osvojovaní učiva, vyučujúci môže využívať moderné aj hravé formy.

                 Učebňa cudzích jazykov je vybavená okrem počítačov aj slúchadlami. Vďaka nim si žiaci ľahšie osvoja cudzí jazyk pri počúvaní  textov v angličtine alebo nemčine.

                  Školská knižnica  sa tiež obliekla do nových šiat . Získala nový variabilný  nábytok na moderné skupinové vyučovanie,  počítače a tablety na vyhľadávanie a spracovávanie informácií, ale hlavne viac ako 800 nových kníh, ktoré s radosťou čítame na hodinách literatúry.  Na hodinách literatúry máme nové knihy poruke a kedykoľvek si ich žiaci môžu vypožičať aj domov.

                  Učebňa chémie disponuje novým nábytkom a novými učebnými pomôckami, vďaka ktorým budú môcť žiaci na hodinách viac  experimentovať. Chemický experiment  a učenie zážitkom je významnou súčasťou vyučovania chémie. Jeden vydarený pokus dokáže naučiť viac ako mnoho strán teoretických poznatkov.

                  To platí aj pre vyučovanie fyziky.  Nové sady elektromagnetických či termodynamických súprav v učebni fyziky  umožnia  žiakom n a hodinách vyskúšať rôzne  merania : zvuku, teploty, magnetickej sily, prúdu alebo napätia. Lebo stále platí : Raz vidieť je viac, ako sto krát počuť. Ale raz si vyskúšať je viac, ako sto krát vidieť J

                  Pretože naši žiaci možno budú raz aj zruční majstri, nezabudli sme ani na učebňu techniky, kde si žiaci majú možnosť rozvíjať manuálne zručnosti. Vo vynovených priestoroch majú k dispozícii nové pracovné sety či náradie a  osadili sme tam aj nové funkčné pracovné stoly s prívodom elektriny.

            Vieme, že názorné a pestré učenie, možnosť vyskúšať si a zažiť, prispieva k lepšiemu pochopeniu učiva.

            Zároveň dúfame, že žiaci si odnesú zážitok z poznávania a vybudujú pozitívny vzťah k prírodným vedám, knihám a manuálnym zručnostiam.

        • Krajské kolo dejepisnej olympiády
          • Krajské kolo dejepisnej olympiády

          • V utorok 22. marca 2022 sa uskutočnilo krajské kolo dejepisnej olympiády. S ohľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu sa aj tento rok konalo prostredníctvom online testu na celom Slovensku.  Z našej školy sa ho zúčastnili  2 žiačky, ktoré sa umiestnili na prvých troch miestach v okresnom kole: Petra GornekováKlára Pružinská.  

            Ich pozitívny vzťah k dejepisu a systematická príprava každý týždeň priniesli úspech. Už samotná účasť v krajskom kole je obdivu a chvályhodná. Okrem toho si však odniesli i mnoho informácií o pamiatkach UNESCO na Slovensku.

            Veľkú radosť nám spravilo víťazstvo Klárky Pružinskej, ktorá vo veľkej konkurencii škôl Prešovského kraja obsadila 1. miesto čím si vybojovala postup do celoštátneho kola.

            Obom žiačkam touto cestou ďakujeme za reprezentáciu našej školy a Klárke prajeme veľa úspechov v celoštátnom kole.

            Mgr. Gladišová

          • Okresné kolo vo florbale starších žiakov v Lipanoch

          • Dňa 07. 04. 2022 sa konal okresný turnaj vo florbale starších žiakov. Dva roky bez súťaží, zvýšená motivácia ukázať sa, porovnať  svoju výkonnosť s inými školami, to bol dôvod , prečo sa turnaja zúčastnili všetky základné školy v okrese Sabinov. Úroveň zápasov bola vynikajúca a ukázalo sa, že deti sa tomuto športu venujú s väčším záujmom. Hralo sa v troch skupinách po štyri družstvá. Len víťazi skupín postúpili do finále a pokračovali v turnaji . V skupine sme hrali  tri zápasy, ktoré sme  po ťažkom boji vyhrali. Vo finále sme hrali prvý zápas s  CZŠ Sabinov a priebeh zápasu nasvedčoval, že tento zápas, v ktorom sme prehrávali 4:2, prehráme. No šport je preto krásny, že niekedy sa stanú zázraky. V priebehu jednej minúty bolo 4:4 a víťazný gól sme dali po veľkej dráme a po obojstranných šancí na skórovanie, v posledných sekundách. V boji o prvé miesto nám v polovici zápasu za stavu 4:3 pre domácich chlapcov, ktorí sa florbalu venujú profesionálnejšie, dochádzali sily  a tento zápas sme prehrali. Konečné 2.miesto v okrese je aj napriek tomu veľkým úspechom. Chlapcom za výsledok blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a prajeme im veľa športových úspechov. No a ktorí žiaci nás reprezentovali? Pozrite si foto dokumentáciu z tohto turnaja

            Mgr. J. Bortňák

        • Distribúcia Ag samotestov pre žiakov ZŠ - VII.časť
          • Distribúcia Ag samotestov pre žiakov ZŠ - VII.časť

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými samotestami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť v dňoch 30.3.2022 (streda) od 9:00 do 17:00 a 31.3.2022 (štvrtok) od 8:00 do 15:30 na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (respirátor, dezinfekcia, odstup).

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojim podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu potvrdiť škole – ideálne prostredníctvom Edupage /žiadosti,vyhlásenia - domáci AG samotest výsledok/, prípadne emailom, SMS alebo v krajných prípadoch písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

        • 2% z dane pre deti!
          • 2% z dane pre deti!

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy!

            Po skončení zdaňovacieho obdobia (r.2021) je tu opäť možnosť uplatniť svoje právo a venovať sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane rodičovskému združeniu pri našej škole, čiže Vašim deťom na rozvoj vzdelávania a mimoškolských aktivít a nie do štátneho rozpočtu. Vašu priazeň ste nám mnohí preukázali aj v minulých rokoch, začo Vám ďakujeme.

            Dostávajú sa Vám do rúk tlačivo, ktoré je potrebné odovzdať mzdovej pracovníčke vo Vašom zamestnaní, ktorá ho vyplní a vy ho prosím doručte do 20. apríla na našu školu, ktorá ich odovzdá na daňový úrad, prípadne ich na daňový úrad doručte  Vy do 30.4.2022. Podnikatelia (právnické osoby a SZČO) určia priamo v daňovom priznaní prijímateľa 2% dane (potrebné údaje sú v našich tlačivách).

            Vopred Vám ďakujeme, že ste neboli ľahostajní a odovzdaním týchto tlačív ste bez vlastných prostriedkov podporili výchovu a vzdelávanie svojich detí. Ďakujeme za nich.

          • Beseda s včelárom

          • „ Keď vymrú včely, ľudstvu nezostáva viac, než štyri roky života.“

                                                                                                                             Albert Einstein

             

            Týmto citátom sme začínali besedu s včelárom Marošom Bujňákom, ktorý  prišiel žiakom 2. ročníka porozprávať o včelách.

            Svoje pútavé rozprávanie začal tým,  čo ho motivovalo stať sa včelárom a ako sa o svoje včely stará. Pre deti bolo skvelé, že si mohli chytiť do ruky všetky pomôcky, ktoré pri práci s včelami potrebuje a používa. Nezabudol deťom porozprávať pekné a veselé príbehy, ktoré so včelami zažil. Najviac však deti zaujal príbeh o človeku,  ktorému pán včelár, vďaka svojim poznatkom o včelách, zachránil život.

            Môže sa stať včelárom žena? Čo sa stane, ak udrieme do úľa? Nosia včelári rukavice?

            Takými a mnohými ďalšími otázkami „zasypali“ deti uja včelára. Veru sa toho dozvedeli o včelách veľa.

            Beseda sa deťom veľmi páčila a už teraz sa tešia na ďalšie stretnutie s ujom včelárom.

                                                                                                                                        Mgr. Gabriela Hrickaninová

                                                                                                                                        Mgr. Eva Sobotová  

            Fotogaléria

          • Aktivita projektu RECYKLOHRY

          • Milí žiaci, pripomíname vám, že tento týždeň  ( od 17. 10.2022 - do 21.10.2022) prebieha na našej škole

            ZBER STARÝCH MOBILOV

            Určite máte aj  vy doma starý , rozbitý alebo pokazený mobil, ktorý sa povaľuje niekde v zapadnutej zásuvke alebo sa s ním hrajú deti.

            Neváhajte a prineste starý mobil do školy.

            Pomôžete tak našej planéte a nebezpečný elektronický odpad tak neskončí pohodený v prírode ani v zmiešanom odpade.

            Staré mobily odovzdajte triednemu učiteľovi.

            Najlepší zberatelia budú odmenení.

            Informácie o zbere sú zverejnené aj vo vestibule ZŠ s MŠ Brezovica.

            Do súťaže sa môžu zapojiť aj žiaci materskej školy.

            PS: Čím viac mobilov vyzbierame, tým väčšia šanca je, že vaše dieťa vyhrá tablet.

             

          • Druháci v obecnej knižnici

          •          Marec sa už odpradávna spája s príchodom jari. No s marcom sa spája aj meno Mateja Hrebendu – významného šíriteľa a milovníka knižnej kultúry.

                       Kniha je studnica neutíchajúcich vedomostí, informácií, zábavy a oddychu. V minulosti patrili len do rúk vzdelaných a vysoko postavených ľudí. Našťastie tieto časy sú už dávno za nami a po knihe môže siahnuť každý z nás.

                       Aj v našej škole sa snažíme viesť deti k čítaniu už od materskej školy a pokračovať v tom aj v základnej škole. Preto pravidelne navštevujeme obecnú, či školskú knižnicu. Ani tento rok sme neurobili výnimku a v mesiaci marec sme navštívili obecnú knižnicu. Pani knihovníčka si pre deti pripravila zaujímavé informácie o knižnici a knihách. Deti si mohli knihy popozerať, zobrať do ruky, ale aj prečítať svojim spolužiakom úryvok z knihy, ktorá ich zaujala. Potešením pre triedne učiteľky bolo, že druháci sa hneď chceli stať právoplatnými čitateľmi našej knižnice. Pevne veríme, že v tejto tradícii budú pokračovať a k čítaniu budú pristupovať s láskou a potešením.

                                                                                                                               Mgr. Eva Sobotová

            Mgr. Gabriela Hrickaninová

            Fotogaléria

             

          • P O N O Ž K O V Á V Ý Z V A

          • Každý rok v marci prebieha Ponožková výzva.

            Prostredníctvom nej pomáhame šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom.

            Žiaci aj učitelia  vyjadrili svoje sympatie týmto ľuďom. 

            Ako ???

                                                                       Obuli si na svoje nôžky rôzne ponožky.

            Rozdielnymi ponožkami sme demonštrovali, že chápeme, že inakosť je normálna a patrí do nášho života.