• Zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ
          • Zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Brezovici srdečne pozýva  rodičov na zápis žiakov do 1. ročníka pre šk. rok  2021/2022, ktorý sa uskutoční 13.4.2021 (utorok) od 12.00 hod. do 17.00 hod. a 14.4.2021 (streda) od 13.00 hod. do 16.00 hod. bez osobnej prítomnosti detí.

            K zápisu je potrebné priniesť:

            • rodný list žiaka
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom stave dieťaťa
            • poplatok 16 € zakúpenie školských pomôcok

            Vzhľadom na mimoriadnu situáciu z dôvodu protiepidemiologických opatrení môžete  zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky urýchliť vypísaním prihlášky elektronicky v čase od 25.3.2021 do 11.4.2021 na stránke školy ( klik na odkaz v prílohe).

            V prípade, že rodič nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, môže svoje dieťa prihlásiť do školy papierovou formou vypísaním zápisného lístka, ktorý sa nachádza na stránke školy v záložke: Dokumenty – na stiahnutie, alebo z prílohy, prípadne na vrátnici školy a vo výnimočných prípadoch vyplní prihlášku v škole počas zápisu. Vstup do školy bude možný len dodržiavaním aktuálnych epidemiologických opatrení s vypísaním vyhlásenia o bezinfekčnosti a negatívnym 7-dňovým testom, prípadne výnimkou o prekonaní ochorenia Covid 19.

            Na povinnú školskú dochádzku je zákonný zástupca povinný prihlásiť každé dieťa, ktoré v čase nástupu do školy do 31.8.2021 dovŕšilo šiesty rok veku a dosiahlo školskú zrelosť.

            Od povinnej školskej dochádzky nie je možné oslobodiť žiadne dieťa. V prípade zdravotných komplikácii  na základe odporúčania lekára – špecialistu môže zákonný zástupca požiadať o osobitné plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ predškolského zariadenia rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu.


            O prípadných zmenách ohľadom zápisu Vás budeme informovať priebežne.

        • 2% dane
          • 2% dane

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy!

            Po skončení zdaňovacieho obdobia (r.2020) je tu opäť možnosť uplatniť svoje právo a venovať sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane rodičovskému združeniu pri našej škole, čiže priamo Vašim deťom na rozvoj vzdelávania a mimoškolských aktivít a nie do štátneho rozpočtu. Vašu priazeň ste nám mnohí preukázali aj v minulom roku, začo Vám ďakujeme.

            Ak ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ, prikladáme

            Vyhlásenie o poukázaní 2% dane - aktualizované

            Ďalšie informácie nájdete na stránke školy - o škole - 2% dane

            Vopred Vám ďakujeme, že ste neboli ľahostajní a odovzdaním týchto tlačív ste bez vlastných prostriedkov podporili výchovu a vzdelávanie svojich detí. 

            Ďakujeme za nich.

        • IQ Olympiáda – odváž sa používať vlastný rozum
          • IQ Olympiáda – odváž sa používať vlastný rozum

          • Milí žiaci 2. stupňa, 

            vieme, že sa nájdu medzi vami bystré hlavičky, ktorým to dobre páli. Radi riešite logické úlohy a hlavolamy? Tak sa neváhajte zapojiť do 10. ročníka IQ olympiády, ktorá sa koná pod záštitou pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

            V priebehu marca prebieha registrácia do súťaže. Školské kolo bude prebiehať on-line v apríli.
            On-line školské kolo pozostáva z riešenia 25-tich rôznych logických úloh, ktoré je potrebné vyriešiť za 30 minút.
            Súťažiť sa bude o zaujímavé ceny – notebook, tablety, knihy, inteligentné hodinky, logické hry,.... a veľa ďalších cien.

            Viac informácií získate na stránke https://iqolympiada.sk/ 

        • ZBIERAŤ  SA  NAOZAJ OPLATÍ !
          • ZBIERAŤ SA NAOZAJ OPLATÍ !

          •           Počas mesiaca október sme na našej škole zbierali staré mobily , ktoré sme poslali do súťaže Recyklohry.  A čakali  sme nedočkavo na výsledky...

                    Do zberu mobilov sa zapojilo 151  škôl na Slovensku. Školy odovzdali spolu nádherných 18 055 starých mobilných telefónov.  

                      Mnohí ste zapojili do zberu aj svojich príbuzných, babky, dedkov, tety, ujov... a oplatilo sa.

                     Aj vďaka Vašej usilovnosti sa našej škole podarilo uspieť a dvaja najlepší zberači získali krásny tablet, ktorý im pomáha počas dištančného vzdelávania.  Organizátori ocenili aj ďalších žiakov  malými pozornosťami.

             

                       Nevyhrali ste? Nezúfajte a nevzdávajte to!

            Zber na našej škole stále pokračuje.

            Máte  doma vybité baterky, Sabi- viečka, Sabi -tetrapaky alebo  papier?

            Nevyhadzujte ich do koša, ale zbierajte! A potom ich prineste do školy a nahláste triednemu učiteľovi.

            Možno sa šťastie usmeje aj na Vás a na konci roka budete medzi ocenenými aj vy :-) 

        • Obnovenie vyučovania
          • Obnovenie vyučovania

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva (viď. príloha) a po porade so zriaďovateľom školy pokračuje vyučovanie v MŠ a obnovuje sa vyučovanie 1.- 4.ročníka ZŠ, prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a pre žiakov, ktorým  podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Podmienkou je podpísané čestné vyhlásenie (viď. príloha) s kópiou negatívneho testu nie staršieho ako 7 dní. Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Prezenčného vzdelávania v škole v skupinách 5+1 sa môžu zúčastniť aj žiaci 5.-9. ročníka ZŠ, ktorí nemajú možnosť dištančného vzdelávania. Podmienkou pre nich je podpísané čestné vyhlásenie (viď. príloha) + kópia negatívneho testu rodiča a žiaka nie staršieho ako 7 dní. Ostatní žiaci  5. – 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.  

            Povinnosťou rodiča je nahlásiť účasť žiaka na vyučovaní a v ŠKD od pondelka 8.3.2021 triednemu učiteľovi do piatku 5.3.2021 do 10.00 hod., môžu aj žiaci počas online vyučovania, aby sme vedeli zabezpečiť aj stravovanie.

          • Snehuliada

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Snehuliada.

            Aj keď sme tento rok začali opäť netradične – dištančnou výučbou, ani to nás neodradilo od toho, aby sme mali okrem povinných predmetov aj tie výchovne. Pri stavaní snehuliakov sme teda mohli mať kúsok telesnej výchovy, pretože sme sa hýbali na čerstvom vzduchu, kúsok pracovného vyučovania, pretože sme pracovali rukami a aj kúsok výtvarnej výchovy, lebo sme si snehuliakov mohli aj vymaľovať aj namaľovať. No a určite sme pri tom mohli mať aj hudobnú výchovu, pretože sme si pri stavaní snehuliakov mohli aj zaspievať. O tom, že táto akcia deti prvého stupňa zaujala, svedčia aj fotografie krásnych snehuliakov – koviďakov, ktoré nájdete v galérii.

            Mgr. Eva Sobotová

        • Obnovenie prevádzky MŠ
          • Obnovenie prevádzky MŠ

          • Na základe odporúčania RÚVZ v Prešove sa v pondelok 1.III.2021 obnovuje riadna prevádzka materskej školy. Podmienkou naďalej zostáva platný 7-dňový negatívny test zákonného zástupcu na Covid 19, ktorý je nutné predložiť. Vstup do priestorov školy je podmienený negatívnym testom.

            Základná škola je do 5.3.2021 mimo prevádzky, bude prebiehať dištančná výučba.

            V prípade očakávaných nových vládnych nariadení Vás o zmene budeme informovať.

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 11. februára sa uskutočnilo okresné kolo 13. ročníka dejepisnej olympiády. Vzhľadom na aktuálne platné protipandemické opatrenia, súťaž prebiehala online formou. Test pozostával z úloh vybraného monotematického celku a učiva príslušného ročníka. Monotematický celok bol v tomto školskom roku zameraný na stredoveké dejiny. Olympiády sa zúčastnila žiačka siedmeho ročníka Klárka Pružinská, ktorá obsadila krásne 2. miesto. Vybojovala si tak účasť na krajskom kole, ktoré sa uskutoční v marci.

            Klárke srdečne blahoželáme a držíme prsty v krajskom kole.

            Mgr. Gladišová

        • Prerušenie prezenčného vyučovania!
          • Prerušenie prezenčného vyučovania!

          • Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Brezovici, z dôvodu pozitívneho prípadu ochorenia Covid 19

            prerušuje prezenčné vyučovanie

            od piatku 19.2.2021 vrátane v 1. až 4. ročníku ZŠ, ŠKD a ZUŠ na 14 dní

            a prechádza  na dištančné vzdelávanie vo všetkých ročníkoch, ktoré bude pokračovať aj po jarných prázdninách od 1. do 5. marca.2021.

            Materská škola bude zajtra 19.2.2021 v riadnej prevádzke. Počas jarných prázdnin od 22. do 26.2.2021 prevádzka materskej školy nebude.  Ruší sa aj organizovanie jarnej školy.

            Ďalšie informácie budeme zverejňovať na základe aktuálnej situácie.

        • Jarná škola 2021
          • Jarná škola 2021

          • Vážení rodičia, počas jarných prázdnin je možné zriadiť dobrovoľnú jarnú školu.

            Kedy: 22. – 26.2. 2021  Čas: 8:00 – 15:00 hod.

            Kde: v priestoroch ZŠ, v školskom klube detí

            Cieľová skupina: všetci žiaci, prioritne žiaci, ktorí nemali prístup k dištančnému vzdelávaniu a žiaci 9. ročníka

            Stravovanie: zabezpečené v školskej jedálni na základe prihlášky

            Aktivity detí: nadobudnúť, prípadne si utvrdiť vedomosti, schopnosti a zručnosti preberaného učiva počas dištančného vzdelávania, socializácia detí v kolektíve. Práca s deťmi bude skupinová a individuálna.

            Záujem zisťujú triedni učitelia formou dotazníka, ktorý dostali žiaci domov a je potrebné ho odovzdať do stredy 17.2.2021 (viď. príloha).

             

            Pre deti navštevujúce jarnú školu platí  povinnosť aktuálneho 7- dňového negatívneho testu jedného rodiča (alebo výnimka) a aktuálne vyhlásenie o bezinfekčnosti. V prípade žiaka II. stupňa aj negatívny test žiaka (alebo výnimka).

             

            Jarná škola sa otvorí pri minimálnom počte 10 detí. Bližšie informácie budú upresnené na základe získaných počtov. Tešíme sa na vás.

        • Jarné prázdniny 2021
          • Jarné prázdniny 2021

          • Podľa  vyhlášky MŠVVaŠ SR jarné prázdniny v Prešovskom a Košickom kraji trvajú

            od 22. februára 2021 /pondelok/ do 26. februára 2021 /piatok/.

            V týchto dňoch bude prezenčné a online vzdelávanie žiakov prerušené.

            V prezenčnej alebo dištančnej forme vyučovania budeme pokračovať od 1. marca 2021 /pondelok/.

        • Pokračovanie prezenčného vyučovania MŠ, 1.-4. ročníka, testovanie rodičov a zamestnancov školy
          • Pokračovanie prezenčného vyučovania MŠ, 1.-4. ročníka, testovanie rodičov a zamestnancov školy

          •      Na základe usmernenia Ministerstva školstva k návratu žiakov do škôl od 8.2.2021 a vyhlášky ÚVZ (viď. príloha) pokračujeme od 15.2.2021 v prezenčnom vzdelávaní pre žiakov MŠ, 1. až 4. ročníka s podmienkou negatívneho testu Covid 19 (prípadne výnimka) u zákonného zástupcu žiaka aj zamestnancov školy nie starším  ako 7 dní. Ten sa preukazuje vyhlásením zákonného zástupcu a priloženou kópiou negatívneho testu (výnimky). V prezenčnom vzdelávaní môžu pokračovať aj žiaci 5. až 9. ročníka v skupinách 5+1, ktorí nemajú možnosť vzdelávať sa dištančne. Pri nich platí podmienka negatívneho testu aj u žiaka. Rodičia, prípadne iný doprovod žiakov MŠ a ŠKD, sú povinní pri vstupe do budovy školy preukázať sa aktuálnym negatívnym testom nie starším ako 7 dní, inak im nebude umožnený vstup do školských priestorov. Ostatné podmienky platia tak ako od 8.2.2021.

            Zriaďovateľ školy – obec Brezovica zabezpečila pre rodičov a zamestnancov školy testovanie, ktoré sa uskutoční v spoločenskej sále obecného úradu v piatok 12.2.2021 od 13.00 hod. do 20.00 hod. s hygienickou prestávkou od 17.00 do 18.00 hod. (posledný odber pred prestávkou je o 16.30 hod.).

          • Online individuálna matematická súťaž - Attomat 6

          • Pre všetky zvedavé deti sme už po šiestykrát pripravili individuálnu online matematickú súťaž Attomat.

             

            Dôležité informácie:

            • Termín súťaže je 18. 02. 2021 medzi 16:15 a 18:10.
            • Súťaž je určená hlavne pre druhý stupeň ZŠ a Prímu až Kvartu na OG.
            • Zapojiť sa môže aj široká verejnosť, pre ktorých sme pripravili kategóriu AttomatOpen.
            • Na súťaž je potrebné zariadenie s prístupom na internet, pero, papier a kalkulačka.
            • Prihlasovanie už beží TU a bude trvať do 17. 02. 2021 do 22:00. 
            • Vstupné je dobrovoľné.

            Ak Vás zaujíma, ako vyzerali predchádzajúce súťaže Attomat, tak TU nájdete zadania, vzorové riešenia aj výsledkové listiny. 

            V prípade akýchkoľvek otázok nám, prosím, napíšte na attomat@p-mat.sk .

            Viac informácii o súťaži nájdete na https://www.p-mat.sk/aktivity/attomat/

             

        • Aktualizácia spôsobu vyučovania od 8.2.2021
          • Aktualizácia spôsobu vyučovania od 8.2.2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Brezovica v súčinnosti so zriaďovateľom na základe vyhlásenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR aktualizuje spôsob vyučovania pri dôslednom dodržiavaní protiepidemiologických opatrení v zmysle Covid školského semafóru a Covid automatu nasledovne:

            Materská škola:

            Prevádzka materskej školy pokračuje od 8.2.2021 prezenčne pre všetkých žiakov. Podmienkou je negatívny test zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní a podpísanie čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti + kópia negatívneho testu ( viď. príloha ). Prevádzka MŠ bude od 6.30 hod. do 16.15. hod. Vstup do zariadenia bude prebiehať od 6.30 do 7.30 hod. cez zadný vchod po absolvovaní ranného filtra. Vstup do priestorov školy bude možný len pre osobu s aktuálnym negatívnym testom podľa usmernenia ministra, prípadne s výnimkou z testovania.

                 Bez podpísaného čestného prehlásenia vstup do budovy a vyučovanie žiaka v MŠ nebudú možné.

             

            Základná škola

            Od 8.2.2021  žiaci I. stupňa (1. – 4. ročník) pokračujú vo vzdelávaní prezenčnou formou podľa platného rozvrhu hodín za podmienok:

            - negatívny test zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní potvrdený čestným prehlásením + kópia negatívneho testu (viď. príloha)

            - 10-roční žiaci 1. stupňa sa netestujú

             

            Od 8.2.2021 žiaci 5. až 9. ročníka ZŠ, ktorí nemajú podmienky učiť sa dištančne, možnosť vzdelávať sa prezenčne v škole v skupinách 5 + 1. Podmienkou je negatívny test žiaka a zákonného zástupcu.

            Ostatní žiaci 5. až 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní podľa pokynov triednych a vyučujúcich učiteľov.

            Pri nástupe do školy žiaci musia absolvovať ranný filter, dodržiavať zvýšené protiepidemiologické opatrenia ( ruky, odstup, rúška ) a preukázať sa Vyhlásením o bezinfekčnosti + kópia negatívneho testu, inak im vstup do školy nebude umožnený.

             

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka/dieťaťa neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať bez plnohodnotného dištančného vzdelávania podľa pokynov ministerstva školstva formou zadávania úloh cez Edupage, ako je obvyklé pri chorobe. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

             

            Školský klub detí:

            Prevádzka ŠKD bude prezenčná v riadnom čase s podmienkami ako pri ZŠ. Doprovod žiakov zo zariadenia nemá povolený vstup do budovy školy. V prípade potreby doprovod kontaktuje vychovávateľa.

             

            Školská jedáleň: 

            Školská jedáleň bude fungovať riadne pre žiakov prezenčného vzdelávania. Podmienkou je nahlásenie účasti žiaka na prezenčnom vzdelávaní triednemu učiteľovi cez Edupage do nedele 7.2.2021 do 18.00 hod. Neprihlásení žiaci nebudú mať v pondelok obed.

             

             

            TESTOVANIE

            Obec Brezovica ako zriaďovateľ vychádza v ústrety všetkým zákonným zástupcom žiakov a zamestnancom ZŠ s MŠ a zriaďuje odberné miesto pre antigénové testovanie v priestoroch spoločenskej sály obecného úradu v Brezovici (za čo touto formou ďakujeme) v sobotu a nedeľu 6,7.2.2021 od 8.00 hod. do 20.00 hod. s hygienickými prestávkami od 12.00 do 13.00 a 17.00 do 18.00 hod.

            Pri odchode z testovacej miestnosti máte možnosť si vyzdvihnúť tlačivo Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Podrobný harmonogram testovania obec Brezovica zverejní na obecnej internetovej stránke a sociálnych sieťach.

        • Aktualizácia spôsobu vyučovania od 1.2.2021
          • Aktualizácia spôsobu vyučovania od 1.2.2021

          • Na základe vyhlásenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR aktualizuje vedenie školy spôsob vyučovania nasledovne:

            Materská škola:

            Prevádzka materskej školy pokračuje od 1.2.2021 podľa podmienok, aké sú počas prevádzky od 11.1.2021:

            -  pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry ( zdravotníci, policajti, vojaci, hasiči )

            - pre deti rodičov, ktorých povaha práce nedovoľuje pracovať z domu ( v tomto prípade sa však zákonný zástupca musí pri odovzdávaní dieťaťa preukázať potvrdením o zamestnaní, ktoré vydáva zamestnávateľ počas zákazu vychádzania. Bez potvrdenia dieťa nemôže byť prevzaté do MŠ.

            Deti rodičov, ktorí sú doma na MD, RD, nezamestnaní, home office, prípadne deti, o ktorých sa má kto postarať, MŠ nebude prijímať vzhľadom na vyhlásenia ÚVZ SR o zákaze vychádzania a lockdownu.

            Rodičia  pri vstupe do školy podpíšu čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Školský klub detí:

            O prevádzku za stanovených podmienok nebol záujem.     

            Základná škola

            Žiaci 1. až 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní podľa pokynov triednych a vyučujúcich učiteľov.

             

            Ďalšie informácie súvisiace s návratom detí do školy budeme priebežne aktualizovať.