• Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 2. stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 2. stupeň

          • „Láskavé slová môžu byť stručné a ľahko sa vyslovia, no ich ozveny sú nekonečné.“ (Matka Tereza)

            Slovo má obrovskú moc v našom živote. A je na nás naučiť sa vysloviť ich v správnej chvíli a správnym tónom. Dnes sme si vychutnali prednesy našich najlepších majstrov umeleckého slova, našich recitátorov.

            V súťaži Hviezdoslavo Kubín sa tento rok umiestnili:

            2. kategória - poézia 1. miesto - Nina Angelovičová

                                              2. miesto - Alica Čízová, Simona Olšavská

                                              3. miesto - Šimon Ščavnický

            2. kategória - próza 1. miesto - Anna Bujňáková

            3. kategória - poézia 1. miesto - Ema Michaleková

                                              2. miesto - Alžbeta Telepáková

                                              3. miesto - Oliver Lutz

            3. kategória - próza 1. miesto- Barbora Mertová

                                            2. miesto - Laura Mertová

                                            3. miesto - Ella M. Matiová

            Blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole. Držíme palce!

            Fotogaléria

          • Fašiangový karneval 2. stupeň

          • Dňa 10.2.2023 sa uskutočnil v našej škole fašiangový karneval pre 2. stupeň. Žiaci 9.ročníka sa postarali o  výzdobu a o skvelú zábavu. Dievčatá sa spolu s pani učiteľkou Grapovou a pani učiteľkou Dankou Ceperkovou postarali o občerstvenie, ktoré pripravovali tak isto doma ako aj v škole. Počas karnevalu sme mali úžasnú diskotéku, o ktorú sa postarali chlapci z 9. ročníka,rôzne aktivity ako napríklad predstavovanie masiek a iné rôzne hry ako napríklad twister. Taktiež sme mali hlasovanie za kráľa a kráľovnú karnevalu, kde si žiaci mohli zvoliť svojho favorita a nasledoval ich spoločný tanec. Karneval sme zakončili bohatou tombolou. Pevne veríme, že ste si to užili rovnako ako my. Vanessa Ondrušková 9.roč.

            Fotogaléria

          • Deviataci vo Viedni

          • Milí spolužiaci,učitelia, rodičia! V dňoch od 26.2. do 28.2.2023 sa uskutočnila exkurzia do Viedne. Tejto exkurzie sa zúčastnili žiaci 9.ročníka našej školy a žiaci 9.ročníka zo Šariských Draviec. Náš mini výlet sme začali 26.2.2023 o 5:30 v Lipanoch na vlakovej stanici, kde sme mali všetci zraz. Následne sme nastúpili do nášho prvého vlaku o 6:03 s ktorým sme sa dostali do Kysaku. V Kysaku sme prestúpili na vlak do Bratislavy o 7:22. Do Bratislavy sme prišli tesne pred odchodom vlaku do Viedne ale nakoniec sme všetko stihli. Do Viedne sme prišli okolo 13:44. Následne sme sa išli ubytovať do hotela. V metre sme sa viezli prvý krát ale aj keď to bolo stresujúce dostali sme sa v pohode na hotel. Keď sme sa ubytovali, trošku sme si oddýchli a začala sa cesta za poznávaním Viedne. Prvá zastávka bola v katedrále sv. Štefana, kde sme sa zúčastnili na sv. omši. Po omši sme sa vrátili do hotela, kde sme sa navečerali, poriadne obliekli a vyrazili sme na prechádzku po nočnej Viedni. Ďalší deň, 27.2.2023, po raňajkách sme sa pripravili a vyrazili na potulky Viedňou. Prvá zastávka bola v dome mora (Haus des Meeres), kde sme videli zaujímavé ryby a exotické zvieratá a taktiež kŕmenie žralokov. Následne sme sa išli najesť do centra do McDonaldu. Ďalšou zastávkou bola obhliadka zámku Schönbrunn. Po prehliadke sme išli do mesta, kde sme si dali rozchod. Stretli sme sa okolo 16:00 a náš výlet pokračoval do zábavného parku Prater. Celí zničení po celom dni sme sa vrátili na hotel a mali sme večeru a oddych. Ďalší, posledný deň 28.2.2023 sme o pol 9 opustili hotel, posledný krát sme sa previezli metrom a išli na vlak. Samozrejme nastali komplikácie a prvý vlak sme nestihli, takže sme čakali hodinku na vlak do Bratislavy. Keď sme prišli do Bratislavy museli sme 2 hodiny na stanici na ďalší vlak do Kysaku. Po 2 hodinách čakania a 5 hodinách cesty sme došli do Kysaku kde sme prestúpili na vlak do Lipan. Okolo 19:50 sme už boli v Lipanoch a všetci sme sa rozišli domov. Aj napriek nejakým komplikáciám to s nami pani učiteľky zvládli a my sme došli domov živí a zdraví. Ďakujeme pani učiteľke Schumacher a pani učiteľke Kužmovej, že niečo také pre nás zorganizovali a všetko s nami zvládli. Ďakujeme!

            Vanessa Ondrušková 9.ročník

            Fotogaléria

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1. stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1. stupeň

          • Nemám milšej zábavy

            ako idúc túlavý,

            roztržitý, zamyslený,

            pomedzi dve zbožín steny

            za chodníkom:

            stebielkam byť pomocníkom,

            popadaným pod nohy,

            v zdvíhaní sa na kolienka;

            do predošlej polohy

            upravovať riadkom klásky,

            do kytice z riasy, vienka,

            pohládzať im šaré vlásky…

            V druhý marcový deň sme sa spolu so žiakmi stretli na slávnosti literatúry, na školskom kole Hviezdoslavovho Kubína. Súťažilo sa v dvoch kategóriách, poézia a próza. Zúčastnilo sa 14 detí z prvého stupňa. Veľmi nás potešilo, že hoci nesúťažne, ale zarecitovali nám aj prváci. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch.

            Porota:  Mgr. Gabriela Hrickaninová, Mgr. Darina Molnárová a Mgr. Erika Šulíková blahoželajú všetkým umiestneným a víťazi, ktorí získali 1. miesto, nás budú reprezentovať na okresnom kole v Sabinove.

            Poézia:

            1. miesto  Barbora Huňadyová  3. A
            2. miesto Júlia Štefčáková         3. B
            3. miesto Samuel Bujňák           4. roč.

            Próza:

            1. miesto Hana Šulíková               4. roč.
            2. miesto Karolína Tomčufčíková  2. B
            3. miesto Dorota Ceperková         3. B

             

             

             

             

        • JARNÉ PRÁZDNINY
          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V dňoch 06.-10.03.2023 budú mať žiaci Prešovského kraja jarné prázdniny. Vyučovanie sa začne v pondelok 13.03.2023. Prajeme vám príjemný oddych.

          • Návšteva predškolákov v 1. ročníku

          • V rámci spolupráce MŠ a 1.ročníka nás dňa 2. februára 2023 spolu so svojou pani učiteľkou Silviou Hrabčákovou navštívili predškoláci. Zoznámili sa so školským prostredím, vyskúšali si, ako sa sedí v školskej lavici i píše na tabuľu. V 1.B sa na chvíľu stali prvákmi a pozorne sledovali program, ktorý im pripravili ich starší kamaráti. Obdivovali Šlabikár, peračníky a aj to, ako čítajú prváci. V 1.A im dala pani učiteľka možnosť vyskúšať si písanie písmenka C. Sledovali tiež, ako prebieha vyučovacia hodina. Kým predškoláci darovali prvákom krásne záložky, tí ich pohostili sladkým prekvapením. Ďakujeme všetkým za milú návštevu, pekné darčeky a veríme, že prežijeme ešte mnoho pekných spoločných stretnutí. 

            Mgr. Jana Gorneková a p. uč. Silvia Hrabčáková  

            Fotogaléria

        • Lyžiarsky kurz 2023 – Belianske Tatry, stredisko Strachan
          • Lyžiarsky kurz 2023 – Belianske Tatry, stredisko Strachan

          • V dňoch 30.01. – 3.02.2023 sa konal základný lyžiarsky kurz žiakov ôsmeho a deviateho ročníka v počte 59 žiakov. Bol výnimočný tým, že bol v mojej histórii najpočetnejší, z dôvodu vynechania v covidovom období. Už samotný počet žiakov nás upozorňoval, že to nebude jednoduché a to počnúc prípravou, zabezpečením ubytovania, lyžiarskej výstroje a končiac samotným výcvikom na zjazdovke.

            Nijaký kurz nie je ideálny. Aj nás neobišli malé zranenia, či nachladenia, alebo bolesti bruška, pády pri nácviku, ale aj menšie porušovania predpísaných pravidiel, no v konečnom dôsledku náš “lyžiarak“ dopadol veľmi dobré.

            Lokalita Ždiar pravidelne poskytuje veľmi dobré podmienky na lyžovanie. Ak by nebolo silného vetra, bolo by to ideálne.

            Žiaci pracovali v 6 družstvách, rozdelení podľa výkonnosti a pohybových predpokladov.

            Po dvoch dňoch namáhavej práce, sme dokázali dostať väčšinu našich žiakov na vlek, čo uľahčilo ďalší nácvik lyžiarskych zručnosti. Jazda na vleku a neskoršie na sedačke, jazda šikmo svahom, či prvé oblúky v pluhovom vedení, neboli v závere týždňa pre väčšinu žiakov žiadnym problémom. Takmer 100 percentné zvládnutie základných činnosti nám dáva pocit spokojnosti s vykonanou prácou. Je už len na žiakov ako budú pokračovať v tejto pohybovej aktivite a budú opakovať naučené zručnosti.

            Vedúcim kurzu bol Mgr. Jozef Bortňák. Inštruktormi  boli Mgr. Radoslav Duda,  Mgr. Martin Vološin, Mgr. Júlia Štefčáková, Bc Júlia Vrabľová, Mgr. Martina Bodnárová, ktorí pracovali podľa metodiky ZLV pre základné školy a ich prácu hodnotím na výbornú.

            A ako sme sa mali dobre, si môžete pozrie vo foto dokumentácii.

            IMG_2170.MOV    video1    video2

            Fotogaléria

          • Štvrtáci v planetáriu

          • Ak chcete zistiť viac o oblohe nad nami, prezradíme Vám miesto, kde uvidíte hviezdy aj za bieleho dňa. Hvezdáreň a planetárium v Prešove je skutočne vhodnou voľbou. Táto inštitúcia sa zameriava na popularizáciu a šírenie poznatkov astronómie medzi verejnosťou.

            16. januára naši štvrtáci navštívili spomínané planetárium, oboznámili sa so slnečnou sústavou a jednotlivými planétami. Aj počas vyučovacích hodín prírodovedy nadobúdali vedomosti o vesmíre a vytvárali pekné modely slnečnej sústavy v priestore alebo na ploche. Formou exkurzie mali možnosť absolvovať pútavý náučný program, ktorý ich veľmi zaujal i obohatil. Veríme, že sme v danom planetáriu neboli poslednýkrát.

            Mgr. Martina Gajdošová

            Fotogaléria

        • Rebríček INEKO – naša škola je najlepšia v okrese...
          • Rebríček INEKO – naša škola je najlepšia v okrese...



          •      Agentúra INEKO zverejnila rebríček škôl, v ktorom sa odrážajú dosiahnuté výsledky v dlhšom časovom horizonte, pričom v prípade ZŠ do hodnotenia vstupujú výsledky Testovania 9, Testovania 5 a mimoriadne výsledky žiakov v súťažiach.
            Naša škola sa v rámci Prešovského kraja umiestnila na 25. mieste zo 409 škôl, čím sme predbehli všetky vidiecke školy, a tak sme sa stali najlepšie hodnotenou vidieckou školou v PO kraji.  
            Avšak v tomto rebríčku nie je pred nami žiadna iná škola zo Sabinovského okresu,  čím sme svojimi výsledkami pokorili aj mestské školy a vedieme rebríček škôl okresu Sabinov.
            Chcem sa za to poďakovať všetkým učiteľom, žiakom i rodičom! Veríme, že v tomto trende budeme naďalej pokračovať.

             

          • Poďakovanie za dar

          • Milí žiaci, rodičia a priaznivci folklóru! Dovoľte nám, predstaviť Vám nových členov našej krojovne - krpce, ktoré sme zakúpili pre deti do folklórneho krúžku. Veľká vďaka patrí Kultúrnej komisii v obci Brezovica, ktorá svojou charitatívnou činnosťou z každoročnej zbierky podporila aj nás DFS Briezku a pomohla nám zakúpiť tieto krasoty. Veľká vďaka!   

            Vrabľová J., Štefčáková J., Duda R.

        • Zmeny vo výške poplatkov.
          • Zmeny vo výške poplatkov.

          • Z dôvodu enormného navýšenia cien Obecné zastupiteľstvo v Brezovici schválilo všeobecným záväzným nariadením (VZN) navýšenie príspevkov na čiastočnú úhradu v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach s účinnosťou od 1.1.2023 nasledovne:

            Príspevok v MŠ:  8 € mesačne

            Príspevok v ŠKD: 7 € mesačne

            Príspevok v CVČ: 3 € mesačne


            Ministerstvo školstva zavádza s účinnosťou od 1.1.2023 nové finančné pásma na určenie výšky poplatkov na stravovanie. Obecné zastupiteľstvo v Brezovici schválilo prostredníctvom VZN 1. finančné pásmo ( najnižšie možné ceny bez režijných poplatkov):

            Dieťa v MŠ: 1,70 €

            Žiak 1. stupňa: 1,30 €

            Žiak 2. stupňa: 1,50 €


            Celé znenie VZN v prílohe.

        • Šaliansky Maťko - školské kolo
          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko.

            Maťko preto, že ma tak volajú a šaliansky preto,

            že som sa narodil v Šali.

            Súťaž  v prednese  slovenskej povesti nazvali podľa mňa

            ŠALIANSKY MAŤKO J. C. Hronského     

             

            Prednes slovenských ľudových povestí, Šaliansky Maťko, má bohatú tradíciu. Už dlhé roky oslovuje malých i veľkých. Učí deti prostredníctvom povestí poznávať históriu a bohatstvo našej krajiny.

            Dňa 20.12.2022 sa na našej škole konalo školské kolo v prednese slovenských povestí – Šaliansky Maťko. Porota vybrala zo zúčastnených tých najlepších, ktorí budú našu školu reprezentovať 25.01.2023 na okresnom kole v Lipanoch.

            Ocenení boli títo súťažiaci:

            I.kategória – žiaci 2. – 3.  ročníka ZŠ:    

            1.miesto   -  Barbora Huňadyová  III.A

            2. miesto   - Júlia Štefčáková  III.B

            3. miesto   -  Bianka Kocúrková  II.B

            II.kategória – žiaci 4. – 5. ročníka ZŠ:

            1.miesto -  Anna Bujňáková  V.B

            2.miesto -  Sofia Ďuricová  V.A

            3.miesto - Nina Kulbaková  V.A

            III.kategória – žiaci 6. – 7. ročníka ZŠ:

            1.miesto – Barbora Mertová VII.A

            2.miesto – Ella Mária Matiová VII.B

            3.miesto – Ema Michaleková VII.A

             

             Všetkým súťažiacim ďakujeme, víťazom blahoželáme a držíme im palce na okresnom kole.             

                                                                                                                           Mgr. G. Hrickaninová

            Fotogaléria

          • OZNAM - CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

          • Riaditeľ školy oznamuje rodičom a žiakom ZŠ aj MŠ, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, bude vyučovanie z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením PRERUŠENÉ od zajtra 14.12. 2022 (streda) do 16.12.2022(piatok). Nástup do školy je v pondelok 19.12.2022.

          • Mikulášske všeličo

          • V piatok, 2.12.2022 sme sa s deťmi z ŠKD (5-členné družstvo) krásnej súťaže, ktorú organizuje ZŠ Hviezdoslavova Lipany. "Mikulášske všeličo" pozostávalo z deviatich zábavno-športových disciplín zameraných na zručnosť, tvorivosť, šikovnosť, postreh a vynaliezavosť. A kto bol víťazom? Každý! Všetci sme si odniesli nejakú odmenu. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

            P. vychovávateľka R. Ondrišová

             Fotogaléria 

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Milí žiaci, rodičia a zamestnanci školy,

            posielame srdečné poďakovanie všetkým, ktorí prispeli do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Či už ste priniesli jednotlivo - niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, na zábavu, zo srdca alebo hotovú plnú krabičku, svojím darom potešíte a zahrejete pri srdiečku nejakú babku alebo dedka v sociálnom zariadení. Zo sľúbených 20 sme nakoniec dokázali pripraviť a odovzdať 53 krabíc . Veď aj o tom je predvianočný čas.

            https://www.youtube.com/watch?v=xHJuotICaao

          • Okresné kolo vo vybíjanej a vo volejbale žiačok v školskom roku 2022/2023

          • Vybíjaná patrí v školskej TEV k prípravným hrám, v ktorej sa nachádza veľa prvkov z iných športových hier, ktoré musia žiaci zvládnuť. Je veľa podôb tejto hry, od zjednodušenej, cez rýchlu vybíjanú až po súťažnú vybíjanú v ktorej sú prísne pravidlá a veľa taktických manévrov, ktoré sa nedajú naučiť z dňa na deň. Po prvý krát v kategórii starších žiačok sme zúčastnili okresného kola. Covidové obdobie nás nútilo prispôsobovať sa hygienickým pravidlám a tak sa deti viac v triedach venovali vybíjanej.

            Záujem o hru vzrástol a tak sme sa rozhodli to skúsiť v súťaži. Na začiatok nie zlé! 1.12.2022 v Lipanoch  3. miesto v konečnom meraní síl a veľmi vyrovnaný zápas s dievčatami z Lipan Kom 113, ktoré vo väčšine reprezentovali v tejto hre na majstrovstvách Slovenska v Šamoríne. Blahoželáme!

            Volejbal už  36 rokov môjho pôsobenia na tejto škole patrí k mojím prioritám a nasvedčujú tomu aj

            neuveriteľné výsledky  v tejto hre. Teraz sa trošku pochválime( ja a moje všetky žiačky , ktoré som doteraz učil ). Dňa 2.12.2022  sme sa stali po 33 krát okresnými víťazmi v tomto nádhernom športe. Blahoželáme!

            Verím, že aj ďalšie generácie, ktoré už sú v tréningovom procese, budú tvrdo pracovať na sebe a budú nasledovať svoje staršie spolužiačky v reprezentácii našej školy.

            Fotogaléria vám ukáže kto nás úspešne reprezentoval.

            Mgr. Jozef Bortňák

          • Okresné kolo v basketbale a vo florbale, v školskom roku 2022/2023

          • Na našej škole okrem futbalu, sa dlhodobo venujeme aj basketbalu a florbalu, s ktorými dosahujeme vždy popredné umiestnenia.

            Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili týchto súťaži.

            25. 11.2022 sa hralo okresné kolo v basketbale v novej podobe, pod názvom streetbasket. Je to olympijský šport a školy sa mu venujú len krátko. Napriek tomu naši chlapci dokázali aj v tejto novej podobe basketbalu, obsadiť pekné 2. miesto. Blahoželáme!

            28.11.2022, krátko po úspechu v streetbaskete, sa chlapci zúčastnili okresného kola vo florbale, o ktorý je v okrese obrovský záujem, o čom svedčí aj účinkovanie škôl z Lipan a Sabinova v ligových súťažiach. 11 škôl rozdelených do 3 skupín a nekompromisné postupové pravidla, len víťaz skupiny postupuje do 3 členného finále.

            Nesklamali sme a opäť ako pominule roky sme boli vo finále. Prvý finálový zápas sme zvládli bravúrne a s vypätím všetkých síl sme vyhrali 3:0 so Sabinovom. Po krátkej regenerácii sme nastupovali proti domácej škole ZŠ Hviezdoslavova, ktorá sa tomuto športu venuje profesionálne aj s  bývalým ligový hráčom, ktorý ich trénuje. Boli sme viac ako vyrovnaným súperom a rozhodlo to, že máme menšiu hráčsku základňu a málo hráčov na pre striedanie v takom kvalitnom zápase. Konečné 2. miesto je opäť fantastický výsledok našich žiakov. Blahoželáme! Kto sa týchto podujatí zúčastnil, si môžete pozrieť vo fotogalérii.

            Mgr. Jozef Bortňak

             

          • Bubnovačka - Aby bolo deti lepšie počuť

          • V piatok 18. novembra 2022 sa naši žiaci na tretej hodine zišli v telocvični školy a spoločne bubnovali, rapkáčovali a tlieskali. Jednoducho robili hluk. Prečo?

            Pretože organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím si zvolili 18. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

            Okrem žiakov základnej školy sa k tejto aktivite pripojili aj žiaci materskej školy vo svojich triedach.

        • Enviro - výchova
          • Enviro - výchova

          • Milí žiaci,

            aj v tomto školskom roku sa môžete aktívne zapájať

            do ZBEROVÝCH AKTIVÍT - SABI viečka a tetrapakové obaly z mlieka, použité batérie, papier (oslovte aj príbuzných, ktorí nemajú doma školákov)

            do TRIEDENIA ODPADU na škole - papier, plast, sklo, tonery, drobný elektroodpad, bioodpad, čoskoro pribudnú aj nádoby na zálohované obaly.

            ZVLÁŠŤ VÁS PROSÍME, ABY STE NEHÁDZALI DO BIO KOŠOV OTVORENÉ ANI UZAVRETÉ JOGURTY A MLIEKA, KTORÉ DOSTÁVATE K OBEDU. TAKTIEŽ NENECHÁVAJTE OVOCIE, JOGURTY A MLIEKO NA PARAPETÁCH, POD SKRINKAMI, NA SKRINKÁCH, V JEDÁLNI NA STOLOCH A NA STOLIČKÁCH... AK NA NE NEMÁTE CHUŤ, TAK SI ICH ZOBERTE DOMOV ALEBO PODARUJTE NIEKOMU. VÁŽME SI JEDLO. NEDOPITÉ MLIEKO MÔŽETE KULTIVOVANE VYLIAŤ DO UMÝVADLA A OBAL DAŤ DO KOŠA.

            Vopred ďakujeme za spoluprácu a zlepšenie poriadku v našich spoločných priestoroch školy. 

             

             

        • Otvorenie edukačného centra a regionálny deň
          • Otvorenie edukačného centra a regionálny deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Regionálny deň.

                 Dňa 27.10.2022 bolo v areáli našej školy slávnostne otvorené Edukačné centrum s náučným chodníkom pod názvom: „Najprv spoznaj rodisko, až potom San Francisco“. Autorom tohto citátu je významný slovenský etnograf Ján Lazorík, rodák z blízkych Krivian. Náučný chodník s 15 edukačnými tabuľami je zameraný na regionálnu a environmentálnu výchovu. Jeho súčasťou je aj učebňa v prírode a arborétum s pestrou paletou rôznych drevín. Sprievodnou akciou otvorenia bol regionálny deň, ktorého cieľom bola praktická propagácia regiónu. Úvod patril prednáške regionálnych  dejín, ktorej lektorom bol Doc. ThDr. Peter Sedlák, PhD, cirkevný historik, člen Slovenskej historickej spoločnosti pri SAV, autor viacerých odborných článkov, publikácií a monografií, dekan našej farnosti. Pútavosť jeho prednášky bola umocnená priestormi nášho kostola, v ktorom prednáška prebiehala.  V priestoroch školy rozvoniavali produkty regionálnej kuchyne spojenej s ochutnávkou, výroba masla, tvarohu a slivkového lekváru.  Zaujímavá bola prednáška Miloša Lichvára o našom regióne a jeho využití pri potulkách či už peši alebo na bicykli. Žiaci mohli vidieť tradičné remeslá ako rezbárstvo, zvonkárstvo, košikárstvo a tkáčstvo. Starší žiaci mali možnosť priučiť sa tanečným krokom v škole tanca. Čerešničkou na torte bola jedinečná prednáška sokoliara pôsobiaceho na hrade v Nemecku, nášho bývalého žiaka Mária Bujňáka s jeho orlom skalným  Noelou. Akciu zatraktívnilo oblečenie zamestnancov a žiakov školy v tradičných krojoch.

             

            Realizácia náučného centra bola podporená MŠVVaŠ SR projektom Enviroprojekt 2022, spolufinancovaním obce Brezovica, RZ a vlastných prostriedkov školy. Vyčísliť sa nedá snaha a práca všetkých tých – žiakov, zamestnancov školy a obce i dobrovoľníkov, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli pri realizácii tohto dielka a svoj čas a energiu obetovali dobrej veci pre našich žiakov, ale aj všetkých obyvateľov obce, blízkeho i vzdialenejšieho okolia, ako aj návštevníkov či turistov. Ešte raz všetkým ďakujem.

             

            Príďte sa k nám pozrieť, všetci ste vítaní!